Реклама / Ads
69| 5530 |01.11.2013 НОВИНИ

Орешарски oчаквал професионални искания от студентите

.
Пламен Орешарски Източник: Булфото
Очаквах да има други искания от студентите - професионални, защото образованието далеч не е в превъзходно състояние. Има много проблеми, които трябва да ги решаваме в следващите години. Даваме си сметка, че те не могат да бъдар разрешени за една година.
 

Това заяви пред журналисти в Котел премиерът Пламен Орешарски. Исканията на студентите са типично политически, добави той. Орешарски дойде във възрожденския град за Деня на будителите 1 ноември, който е и празник на Котел.

"Аз бях дал съгласието си за дебат със студентите, но не зная какво се е случило и защо не се е състоял", каза премиерът, който определи студентските протести като "свобода на мнение". Той не знае дали сред протестиращите има и негови студенти, защото се е откъснал от академичния живот.

В словото си по случай празника на Котел министър-председателят каза, че не трябва да се говори за народните будители само в минало време. "Вярвам, че трудностите могат да бъдат преодолени, ако има разбиране. Сигурно е трудно да определим днешните будители, не защото ги няма, а защото обществото ни е доста разделено.

Хората се окопаха прекалено дълбоко и спряха да се виждат един друг. Книжовниците и духовниците в миналото са били обединени от каузата на нашата родина. Големите успехи се постигат с усилията на всички в обществото", каза Пламен Орешарски, който цитира котленеца Софроний Врачански: "Мнозина много могат да направят - един нищо не може".

Като първа задача на кабинета премиерът Орешарски посочи връщането на страната ни по пътя на просперитета.

В Котел той бе посрещнат от кмета Христо Киров. В общината бяха и депутатите Валери Жаблянов, Деян Дечев и Десислава Танева. Специално за празника в Котел пристигна и Ева Жечева, шеф на Държавната агенция за закрила на детето, и зам.-министърът на земеделието Валентина Маринова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 85| 5772 |01.11.2013 Контрапротестиращ: Правителството на доц. Орешарски върши работа . 18| 8511 |31.10.2013 Камен Воденичаров: Срещата с премиера Орешарски е капан . 24| 6010 |31.10.2013 Премиерът Орешарски: Готов съм за диалог със студентите, без тезата за оставка . 25| 5766 |29.10.2013 Орешарски обеща 27 млн. лв. за болниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads