Реклама / Ads
54| 5071 |05.07.2013 НОВИНИ

Орешарски с парадоксално висок рейтинг-трети в класацията

.
Пламен Орешарски
Сергей Станишев с рейтинг 32% изпреварва Бойко Борисов, който събира 30 % с едно място в класацията. В нея пръв е е президентът Росен Плевнелиев с 50%-52%, второ място заема столичният кмет Йорданка Фандъкова - с около 40%.
 

Парадоксално е, че премиерът Пламен Орешарски е трети по рейтинг сред политиците с 38%, казва директорът на агенция „Медиана" социологът Кольо Колев за Фокус.
 

„Независимо от протестите, независимо, че се иска оставката на неговото правителство, той има изключително висок рейтинг за тези условия. Може би се дължи на факта, че той не е лично обвиняван за номинацията на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Зад нея се привиждат повече политически игри и ходове, а не директно негова вина. Той е по-скоро въвлечен в това, а не е толкова виновен. Орешарски винаги е имал имиджа на високоуважаван човек и не само в ляво, а и в дясно. При това положение, невключвайки се в общия крясък, той запазва относително висок рейтинг", коментира Колев.
 

На първо място по рейтинг е президентът Росен Плевнелиев с 50%-52%, на второ място е столичният кмет Йорданка Фандъкова - с около 40%, на трето място по рейтинг парадоксално е Пламен Орешарски- с 38 %, на четвърто - Сергей Станишев, който е с рейтинг 32% и на пето място е Бойко Борисов- 30 %, съобщава Кольо Колев резултатите от социологическото изследване.
 

Когато всичко бушува и се клати наоколо, хората имат нужда от някаква относителна видимост и стабилност. В този смисъл президентската институция създава тази видимост на нещо стабилно. Ако в крайна сметка се сбият и се скарат и се стигне до предсрочни избори и всичко останало, и нова каша, президентът ще назначи служебно правителство и нещата ще се оправят. Това е вероятно причината, поради която президентът Росен Плевнелиев се ползва с подкрепа. Основната причина е непрякото противопоставяне между политически субекти, анализира Кольо Колев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 151| 7378 |02.07.2013 Хиляди се събраха на 19-ия протест срещу Орешарски (снимки) . 11| 6169 |02.07.2013 Орешарски назначи заместници на Зинаида Златанова . 98| 5688 |02.07.2013 Орешарски: С такава обстановка не може да се свикне. Изнервено е . 75| 5618 |01.07.2013 Кабинетът "Орешарски" предлага актуализация на бюджета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads