Реклама / Ads
46| 4849 |25.07.2013 НОВИНИ

Орешарски: Правителството има ясен план

.
Пламен Орешарски
Решени сме да търсим обществено съгласие и диалог, това се посочва в изявление на министър-председателя Пламен Орешарски, съобщават от правителствената информационна служба.
 

Ето и пълният текст: На първо място искам да се обърна с благодарност към служителите и всички органи на МВР за проявения професионализъм и мъжество при овладяването на създадената във вторник срещу сряда през нощта ситуация на ескалиращо напрежение и провокации, довели до безпрецедентна блокада на министри, депутати, експерти и журналисти в сградата на Народното събрание. 

Обръщам се към гражданите, протестиращи в името на демократичните ценности, да не допускат повече провокации и да поставят ясна разграничителна линия между свободата и правото да изразяват позициите си и опитите за погазване на правовия ред, свободите на гражданите и върховенството на закона. Демокрацията е несъвместима с насилственото налагане на чиято и да било воля над волята на другите. Правовата държава, върховенството на Конституцията и закона не подлежат на ревизия. Случилото се във вторник през нощта потвърди един тревожен симптом, проявил се още в нощта след изборите на 12 май. Подмяната на мирните протести на гражданите с откровени прояви на вандализъм, улични барикади, физически сблъсъци и провокации към органите на реда, са едно от най-неприятните проявления на ценностната криза, в която се намира обществото. 

Изключително важно е в този момент институциите да останат на висотата на отговорността, с която са натоварени, а всички обществени групи да проявят воля за диалог в името на запазването на авторитета на Европейска България и сигурността на всички български граждани. 
Апелирам МВР, изпълнителната власт, Прокуратурата и Столична община да предприемат всички законови действия и мерки, да защитят закона с цел нормално функциониране на държавата. 

Правителството има ясен план от стабилизационни и неотложни мерки за подобряване на социалното положение на българските граждани, на бизнессредата и демократизирането на управлението, срещу който нямаше антитези. Необходим е консенсус за намиране на изход от кризата, за възстановяване на държавността, справедливостта и развитието на България. Решени да търсим обществено съгласие и диалог за постигането на тези цели.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 65| 6193 |24.07.2013 Орешарски: И аз възразявам срещу назначения, но трябва компромис . 30| 5803 |24.07.2013 Татяна Дончева: БСП даде правителството на концесия на олигархията . 19| 4992 |22.07.2013 Бобева дописва екшън плана на правителството . 128| 5669 |18.07.2013 Орешарски: Какво да кажа за оставката на онези 200 000, които ме подкрепят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads