Реклама / Ads
12| 5559 |30.04.2013 НОВИНИ

Орешарски: Селското стопанство може да смекчи или да реши проблемите със заетостта

.
Източник: БСП
Сложната външна икономическа обстановка в Европа, продължаващата рецесия и намалените темпове на развитие, влияят и върху нашата икономика, защото сме част от ЕС.
 

Това заяви в Разград водачът на листата за Варна на Коалиция за България Пламен Орешарски на среща с представители на бизнеса от областта. На срещата присъстваха и водачът на листата в Разград Татяна Буруджиева, както и кметът на града Денчо Бояджиев.

„Нашите политики трябва да са антикризисни. След изборите рязко трябва да се подобри стопанският и инвестиционен климат чрез по-добър достъп и по-ефективни кредитни линии”, категоричен беше пред бизнесмените Орешарски. Според него е много важно да се увеличи усвояемостта на еврофондовете. Той добави, че по-дългосрочните програми за реиндустриализация на България задължително включват подпомогне от страна на държавата на местните планове за развитие.

„Важно е и координиращата и подкрепяща роля на държавата в криза, ефективен контрол и регулация на естествените монополи, както и връщането на конкуренцията в сектори, които в последните три години изкуствено се монополизираха”, заяви кандидатът за министър-председател на Коалиция за България Пламен Орешарски. Според него е нужно да се обърне специално внимание на образованието, за да се преодолее влошената квалификационна култура на хората.

„Селското стопанство е секторът който за сравнително кратко време и с малка преквалификация може да смекчи или да реши проблемите със заетостта от една страна, и да подпомогне някой сектори от индустрията”, категоричен беше Орешарски.

Заедно с Татяна Буруджиева той посети и завод „Амилум България”, която е  сред най-крупните предприятия, работещи в хранително-вкусовата промишленост на страната и  най-големият потребител на българска царевица в страната. Той посети и бизнес зона „Пелистер”, в която са концентрирани 18 фирми от малкия и средния бизнес. Представители от фирма за дистрибуция на лекарства споделиха пред Орешарски, като сериозни проблеми междуфирмената задлъжнялост в страната и липсата на аптеки в малките населени места.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5751 |24.04.2013 Орешарски: ЕК ще подкрепи нашите мерки за борба срещу безработицата и бедността . 19| 6022 |21.04.2013 Пламен Орешарски: Най-доброто лекарство е консенсусът . 34| 6413 |07.04.2013 Пламен Орешарски: Премиер ще бъда, но един мандат не стига . 8| 5569 |20.03.2013 Орешарски: Който и да е финансов министър, да не действа като в кабинета Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads