Реклама / Ads
27| 5147 |08.04.2014 НОВИНИ

Орешарски се врече в дружба с Виетнам

.
Източник: пресцентър, МС
Пламен Орешарски с удоволствие очаква виетнамски инициативи за инвестиции. Общата цел е да работим за благосъстоянието на двете страни, заяви премиерът по време на среща с председателя на Националното събрание на Виетнам Нгуен Шин Хунг за сътрудничеството в областта на икономиката и на законодателната дейност.
 

„Уверен съм, че Вашето посещение ще активизира нашите двустранни отношения в икономиката и за изграждането на стратегическо сътрудничество", каза г-н Нгуен Шин Хунг, предадоха от пресцентъра на МС.

Министър-председателят изтъкна, че с годините България и Виетнам са се променяли, но въпреки това приятелството между двете страни не се е променило и дори е станало по-ценно, защото е издържало проверката на времето.

Председателят на виетнамския парламент от своя страна обърна внимание на новосъздадената група за приятелство с България. „България е много близка за мен", сподели г-н Нгуен Шин Хунг и изтъкна, че е бил студент у нас. Премиерът от своя страна отбеляза, че е завършил същият университет като председателя на виетнамския парламент и двамата имат сходна професионална биография в сферата на финансите.

По време на срещата си с генералния секретар на Комунистическата партия на Виетнам Нгуен Фу Чонг премиерът Орешарски подчерта, че политическите отношения между България и Виетнам са отлични и трябва да се задълбочат търговските взаимоотношения.

„За нас Виетнам е важен стратегически партньор", подчерта министър-председателят. Той акцентира върху бизнес контактите и туристическия обмен между двете страни.

„В лицето на България имате сериозен приятел в рамките на ЕС", каза министър-председателят Орешарски. Чьонг Тан Шанг от своя страна също изрази увереност, че посещението на българския премиер във Виетнам ще активизира икономическото сътрудничество между двете страни.

Президентът предложи да се направи пътна карта, която да отчете свършеното до момента в двустранните отношения и какво може да се направи занапред. Г-н Чьонг Тан Шанг акцентира и върху законодателната база, която е важно да създаде благоприятни условия за активизиране връзките между българския и виетнамския бизнес.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 50| 6373 |06.04.2014 Орешарски от Ханой: Има огромен бизнес за наши фирми във Виетнам . 46| 6308 |02.04.2014 Сидеров въртя на шиш Орешарски за Виктория Нюланд . 135| 6050 |01.04.2014 "Атака" сваля кабинета "Орешарски" при санкции срещу Русия . 21| 5984 |31.03.2014 Орешарски и Нюланд обсъдиха визите и санкциите срещу Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads