Реклама / Ads
28| 6387 |05.03.2013 НОВИНИ

От "Орлов мост" щурмуват "Арена Армеец"

.
Протестиращите от "Орлов мост" са готови да щурмуват зала "Арена Армеец" на 9 март ако не бъдат допуснати в събота за Национална протестна конференция.
 

В неделя обявилият се за лидер на протестиращите Янаки Ганчев оповести, че в залата ще се проведе конференцията, тъй като е най-голяма и ще може да събере представители на 25 града от страната.

Наемът й обаче е 14 000 лева на ден. Ганчев обясни, че протестиращите нямат никакво намерение да плащат. "Тя е държавна и искаме държавата да я даде на народа, за да се проведе националната протестна конференция. Ще отидем при спортния министър Свилен Нейков, за да говорим с него. Ако не я даде, ние ще си я вземем", закани се Ганчев, предава „Стандарт”.

От "Арена Армеец" обясниха, че никой от протестиращите не е влизал във връзка с тях, а самата зала е ангажирана за 9 март. От 20 часа там ще бъде нашумелият холандски диджей Армин ван Бюрен и шоуто му е заявено още от миналата година.

Все пак Янаки Ганчев и хората му са се срещнали със спортния министър в оставка Свилен Нейков. "Разговаряха, но той им обясни, че в събота има концерт и няма как да изнесат техниката, дори и в неделя. Не са уточнили дали искат да платят или не, защото са се отказали", обясни говорителят на спортното ведомство Красимир Панов.

По-рано сутринта Ганчев внесъл писмо до председателя на парламента Цецка Цачева, в което са посочени три радикални искания - свикване на национален реферандум за Велико народно събрание, промяна в Изборния кодекс, даваща право на гражданите да участват пряко на изборите със свои представители и мораториум върху изпълнителните дела на банките.

Настоява се те да бъдат изпълнени до 12 март, преди окончателното разпускане на Народното събрание. За целта е сформирано и гражданско сдружение "Орлов мост -  Народъ в единство", в което бе обявено, че ще участват всички неформални лидери на протестиращите.

Междувремено в социалната мрежа се появиха информации за разцепление на протестиращите в столицата. "Янаки иска да е в медиите и ни изпревари, да ходим и ние с палатките", приканваха във фейсбук. Появиха се колажи на Ганчев и коментари, че е самозванец, опитващ се да яхне народното недоволство.

Мнозина въпреки, че се разграничават от него, пък твърдят - "ние също сме народа, ние участваме защото искаме промяна, не ни организира никой и излизаме по собствена воля". Засега хората около Янко Петров отричат да има  разцепление, но признават, че се колебаят дали да участват в инициативите на Ганчев. Той вече обеща да ги покани на националната конференция, ако изобщо такава се състои.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 101| 6373 |19.02.2013 Протестиращи блокираха "Орлов мост", има счупени глави . 4| 11170 |11.10.2012 Ще минаваме по "Дунав мост" 2 до месец . 42| 5912 |10.05.2012 Борисов прати безработните да щурмуват бюрата по труда . 4| 5259 |23.12.2011 8 дами щурмуват Антарктида

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads