Реклама / Ads
12| 6568 |13.11.2010 НОВИНИ

Осъдените за Чората с нови доказателства

.
Следващата седмица полицаи от Благоевград се събират на протест в подкрепа на петимата антимафиоти.
 

Петимата полицаи от Благоевград, осъдени за смъртта на Ангел Димитров - Чората, заявиха, че имат нови писмени доказателства
по делото и в началото на следващата седмица ще бъдат представени в публичното пространство, съобщава news.bg.

Ангел Димитров-Чората почина на 10 ноември 2005 година в центъра на Благоевград при задържането му в рамките на специализираната полицейска операция "Респект". Повод за акцията бе оперативна информация, че той държи и разпространява наркотични вещества, както и че склонява момичета към проституция.

Военно-апелативният съд вчера намали наполовина присъдите на петимата полицаи. Майор Мирослав Писов е осъден на 9 години лишаване от свобода, а капитан Иво Иванов, старши-лейтенант Борис Механджийски, сержант Янко Граховски и сержант Георги Калинков на по 8 години затвор. Магистратите определиха петимата подсъдими да изтърпят наложените им наказания в затвор от закрит тип. По-рано днес Борис Механджийски заяви, че ще обжалват решението на съда.

Искаме полицаите и обществото да се произнесат по доказателства, защото всеки полицай може да е на наше място, заяви Мирослав Писов, цитиран от е-79.com. На видно място ще бъде поставена урна, в която всеки, запознал се с новите доказателства, ще може да даде своята присъда. Няма значение, че Военно-апелативният съд намали присъдите наполовина, категоричен бе Писов, като добави, че новите доказателства отричат и експертизата на Раданов. Тя е единствената, която твърди, че антимафиотите от Благоевград са причинили смъртта на Чората.

Имаме писмени доказателства, които оспорват тази експертиза. Ние настояваме тя да се обяви за нищожна, каза Борис Механджийски. Той обясни, че покойният Раданов не е имал достъп до документите от досъдебното производство. Това е политически процес на мафията, която използва своите лостове, за да покаже сила. Аз вярвам в обществото и българския съд, заяви майор Мирослав Писов, според когото решението на един съдия не изразява мнението на обществото и българския съд като цяло. Очаква се следващата седмица полицаите от Благоевград да се съберат на протест в подкрепа на петимата антимафиоти.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5369 |12.11.2010 Намалиха присъдите на полицаите за смъртта на Чората . 3| 6924 |28.10.2010 Има безспорни доказателства срещу "Педофилите" . 0| 4713 |26.05.2010 До месец присъди по Чората . 21| 5029 |23.05.2010 К.Нинова: Политика не се прави с намеци, а с доказателства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads