Реклама / Ads
6| 4950 |15.11.2010 НОВИНИ

Осъдиха брат Галев за обида

.
Ангел Христов и Пламен Галев
Ангел Христов - Геле бе признат за виновен по делото за обида от Районния съд в Дупница.
 

Делото бе образувано преди 2 години след подадена жалба от общинските съветници от „Атака" Милен Попов и Методи Стойнев за това, че Ангел Христов ги нарече "идиоти" в предаване на местната кабелна телевизия, а Пламен Галев изрази съгласие с изказването му.

Стойнев и Попов предявиха граждански искове за по 25 000 лв. Сред свидетелите срещу братя Галеви е бившият кмет на Дупница Първан Дангов.

На днешното заседание двамата „братя" не присъстваха. Да чуят присъдите дойдоха само техните защитници.

Съдия Ели Скоклева постанови 4 500 лева глоба за Ангел Христов. Той ще трябва да заплати и обезщетение от по 2 хиляди лева на двамата обидени съветници.

Защитникът на атакистите - адвокат Антон Сираков, ги посъветва да обжалват присъдата. Според него размерът на наложеното наказание е твърде малък.

Сираков заяви, че е разочарован и от оправдателната присъда на Пламен Галев, който недвусмислено по време на предаването се присъединява към обидната квалификация, изречена от Христов.

Общинските съветници потвърдиха, че ще обжалват пред Кюстендилски окръжен съд. Защитникът на Ангел Христов - адвокат Александър Райнов, също заяви, че ще обжалва присъдата.

По време на съдебните прении Райнов пледира временна невменяемост на Христов. Адвокатът не се отказа и от тезата си от предишното съдебно заседание, че е възможно „фантом" да е произнесъл обидната квалификация към Милен Попов и Методи Стойнев.

Ако въобще той е изрекъл думата идиоти, то причината е временно разстройство на психиката на Христов, предизвикано от обида, произнесена от Попов преди началото на предаването, заяви Райнов.

Александър Райнов поиска назначаване на съдебна психиатрична експертиза за състоянието на Христов към момента на предаването, излъчено преди 2 години.

Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5338 |11.11.2010 "Ню Йорк Таймс": "Галевизация" при Батман . 0| 4843 |10.11.2010 Родители осъдиха варненска болница за 110 хил. лв . 33| 5472 |04.11.2010 Галеви чисти като сълза, не са рекетьори . 4| 4866 |01.11.2010 Поискаха по 8 години затвор за братя Галеви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads