Реклама / Ads
7| 4939 |24.02.2016 НОВИНИ

Осъдиха лидер на "Зелените" за обида във фейсбук

.
Обявиха ме за виновен по обвинение за обида. Съдът ме призна за невинен по обвиненията в клевета. Това за мен означава, че се признава, че е имало отравяне, но е изречено по обиден начин. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ съпредседателят на "Зелените" Борислав Сандов по повод наложената му глоба от 3000 лв. от съда в Панагюрище заради изказване на екоактивиста в личната му Фейсбук страница.
 
Коментарът му е за плановете за разширяване на мина на компанията "Асарел-Медет". В статуса Сандов нарича "олигарх" и "отровител" бизнесмена Лъчезар Цоцорков, който се почувствал "емоционално нестабилен" след тези думи. Това за мен е опасно за българския обществен живот, за правото да говорим открито. Този статус не е случаен, когато го написах, имахме дело и бяхме спрели едно инвестиционно намерение на притежателя на мината г-н Цоцорков.

Иначе ние нямаме лични отношения с г-н Цоцорков, заяви екоактивистът. Той посочи, че в качеството си на публично лице – съпредседател на "Зелените", е отправил изказването си към друго публично лице. Когато говорим за публични личности, има трайна практика на съда, че има допустимост на по-голяма острота на думите. Аз стоя зад думите си и ги доказвам с факти. Имаме доклад, в който се посочва, че реката до мината е токсична, което е синоним на "отровна".

Също така според българския тълковен речник думата "олигарх" не е обидна, коментира Сандов. По думите му, ако тази практика на осъждане за подобни изказвания бъде продължена, има опасност да се върнем във времената, когато хората не смееха да коментират нищо за публичните личности.

Борислав Сандов заяви още, че премиерът Бойко Борисов не спира проекта за втори лифт на Банско заради "Зелените", а за да бъдат спазени законите. Ние не казваме да няма лифтове и предприятия. Ние винаги сме били за това да има развитие на бизнеса и икономиката, но в рамките на закона, заяви екоактивистът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4205 |12.02.2016 Осъдиха БНБ за 9 000 лв. заради забавено изплащане на влог от КТБ . 0| 4226 |10.02.2016 Осъдиха бившия кмет на Куклен на пробация . 15| 4365 |20.01.2016 Х. Адемов: В ДПС лидерът се ражда, председателите са за оперативна дейност . 11| 4536 |15.01.2016 Осъдиха условно Владимира Янева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads