Реклама / Ads
1| 4161 |14.12.2016 НОВИНИ

Осъдиха ромски лидер за заплахи към журналистка

.
Христо Младенов
Кандидатът за общински съветник и председател на политическата партия ”Солидарност” Христо Младенов беше обявен за виновен от софийския градски съд по делото за заплаха за убийство, съобщиха от прокуратурата.
 

Софийската градска прокуратура успя да постигне присъдата, която е с 3-годишен изпитателен срок.

 

Младенов  беше обвинен през април 2016 г. Тогава от градската прокуратура в София внесоха срещу него обвинителен акт за закана за убийство на журналистката от Нова телевизия Вероника Димитрова.

 

Христо Младенов  беше с имунитет, тъй като кандидатства за общински съветник от листата на партия "Солидарност" в община Левски на местните избори през есента на 2015 г.

 

Затова се наложи главният прокурор Сотир Цацаров да внесе искане в ЦИК за снемане на имунитета на Младенов . На 24 октомври 2015 г. комисията даде разрешение за привличането му в качеството на обвиняем.

 

 

На 21 октомври 2015 г. Младенов  се обадил по мобилния телефон на Вероника Димитрова и се заканил да я убие. Казал й, че "за 6 месеца ще получиш най-лошото, което Господ го праща отгоре. Знаеш, че аз мога да съдя по моите неписани закони. Ще имаш голям проблем, аз те линчувам, това е моят неписан закон и ти отиваш на кино".

 

Заплахите дойдоха ден след излъчването на репортаж, в който Вероника Димитрова разкри, че свързан с джебчийската мафия в Игнатиево е кандидат за общински съветник от листата на "Солидарност".

 

В материала става дума за това, че номинираният за общинар Васил Стоянов и съпругата му Евгения се издържат от кражбите, извършвани предимно във варненски мол. С чуждите пари семейството си построило и истински палат в Игнатиево.

 Христо Младенов  е не само шеф на "Солидарност", но и лидер на националното мешере. По време на разговора той предупреждава още, че след репортажите на Вероника Димитрова "може да стане бунт в България, може да стане гражданска война".

 

"Знаеш, че аз имам достъп до всички съдебни власти и в България, и в Европа", казал още лидерът на "Солидарност". Вероника Димитрова тогава разкри, че е получила няколко подобни обаждания в сряда. Освен това хора от Игнатиево я предупредили, че "й готвят нещо".

 

Партията "Солидарност" е основана преди девет години. В медиите са се появявали публикации, че големите политически формации са я ползвали като донор на гласове. Първа споразумение със "Солидарност" подписва БСП. По-късно Младенов твърдеше, че подкрепата им ще получи ГЕРБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4145 |09.12.2016 ПФ: Със санирането се купуват ромски гласове . 0| 4002 |06.12.2016 Меркел остава лидер на християндемократите . 3| 5080 |26.11.2016 ФРОГОКО: Световните лидери и медии за Фидел Кастро . 0| 3683 |23.11.2016 Антиромските протести в Гърмен ще продължат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads