Реклама / Ads
0| 3897 |16.02.2019 НОВИНИ

Осем души са с усложнения от морбили

.
9-годишно дете и мъж на 27 години са в реанимация. Издирват контактни лица, за които се предполага, че може да са заболели от морбили.
 

Осем души са с усложнения от морбили. 9-годишно дете и мъж на 27 години са били приети по спешност в реанимацията на благоевградската болница. Състоянието на мъжа вече се е подобрило, но детето продължава да бъде с дихателна недостатъчност, съобщава Нова телевизия.

 

При някои от децата има развити пневмонии, а при едно от тях, което е било настанено в инфекциозното отделение в петък, много бързо са се развили симптомите на болестта. Настъпила е дихателна недостатъчност и се е наложило детето да бъде преместено в реанимация.

 

Д-р Елена Лазарова от Инфекциозното отделение в Благоевград обяснява, че детето, което е приведено в Отделението за анестезиология и интензивно лечение с тежка дихателна недостатъчнос засега е стабилизирано. Едно от децата с пневмония е на 2 години. При големите болестта протича по-леко, като единият,  който е приведен в ОАИЛ също е бил с тежка дихателна недостатъчност, но се подобрява. Според лекарите, не зависи от възрастта колко тжеко ще премине зболяването, а от имунитета на пациентите.

 

15 деца остават под наблюдение в педиатричното отделение на болницата в Разлог, което се оказа огнище на заразата с морбили. Те са изолирани и не се допускат контакти на близките с тях, съобщава БНР.  Детското отделение в болницата в Разлог е затворено и са взети всички мерки срещу разпространението на морбили. Спрени са всички визитации в цялата болница.  Миналата година инфекциозното отделение там беше закрито поради липса на лекари специалисти. В момента се проверява медицинската документация и се разследват обстоятелствата, при които е тръгнала заразата, съобщава БНТ.

 

От общо 19 приети в инфекциозните отделения на три болници, 14 са показали положителни проби за морбили. Все още се издирват контактни лица, за които се предполага, че може да са заболели от морбили.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3886 |15.02.2019 Заразените с морбили станаха 21 . 0| 3730 |15.02.2019 Инфекция в болницата в Разлог е причина за епидемичния взрив от морбили . 0| 3860 |15.02.2019 Расте броят на заболелите от морбили . 0| 3765 |14.02.2019 13 са вече болните от морбили

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads