Реклама / Ads
2| 4244 |31.08.2019 НОВИНИ

Осем обвинения за ало-измамниците от Левски

.
Повдигнати са обвинения на всичките осем задържани от групата за ало-измами в град Левски, съобщи говорителят на Специализираната прокуратура прокурор Сийка Милева.
 

Престъпната група бе неутрализирана при специална специализирана операция на 30 август, при нея зад решетките се оказаха 7 души от град Левски и един от столицата, информира БГНЕС. Досъдебното производство е стартирало още през месец май на тази година, при което е установено, че ало-мафията е действала от началото на 2018 година. Тя е оперирала на територията на цялата страна, действията ѝ са концентрирани предимно в столицата.

 

Прокурор Милева уточни, че при обиските са открити множество мобилни телефони и SIM карти, включително румънски, както и голяма парична сума и различни ценности. Членовете са групата са проявили особена изобретателност, защото много от картите са били скрити в дистанционно за телевизор, а при едно от претърсванията полицаите са открили в дупка, прокопана в зимника, множество златни монети и накити.

 

„Тези хора нямат нито един ден трудов и осигурителен стаж, въпреки това са демонстрирали добър начин на живот“, коментира прокурор Милева. Ръководителят на престъпната група също е установен. Всички задържани са с криминално минало, а през годините са били осъждани за различни престъпления, сред които кражби, измами и др.

 

При ало-измамниците са намерени още и осем луксозни автомобила. Прокуратурата пък е изчислила, че те са разполагали и с джобни пари на ден колкото една минимална пенсия. Ето защо, на всеки един от тях, в качеството му на физическо лице, му е наложена и данъчна ревизия.

 

Един от задържаните дори се е подвизавал в социалните мрежи с прякора „Васко Богатия“.

 

Наблюдаващият прокурор по делото Евгения Деянова подчерта, че анализът на жертвите показва, че те се предимно възрастни хора и живеят отдалечено или напълно откъснато от своите близки.

 

По данни на полицията през първите 7 месеца на 2019 г. тенденцията е за намаляване на извършваните телефонни измами, като за този период техният брой е 459, което е с 33% по-малко спрямо същия период на предходната година.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4070 |29.08.2019 Повдигнаха обвинения на двамата задържани за убийството от Негован . 1| 4096 |27.08.2019 Управляващи и опозиция в задочен спор с обвинения за пътищата в страната . 7| 5034 |21.08.2019 Обвинения за мъжа, който откърти ограничителите по „Графа“ . 2| 4369 |17.08.2019 Повдигнаха 3 обвинения на Мартин Трифонов за тежкото убийство на дете

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads