Реклама / Ads
1| 3660 |01.05.2017 НОВИНИ

Още 1,5 млн. лв отиват за охрана на турската граница

.
Главна дирекция „Гранична полиция“ обяви обществена поръчка за модернизиране на стационнарните термовизионни системи за ефективно противодействие на опитите за нелегално навлизане в страната ни, съобщава Дарик.
 
1 563 440.00  лева без ДДС ще бъдат отпуснати по проекта, финансиран със средства от европейските фондове за укрепване на капацитета за гранично наблюдение. Изисква се изпълнителят на проекта да изгради и стационарни постове за техническо наблюдение на конкретно посочени места в граничната зона, както и да организира и обучението на служители за работа, обслужване и администриране на оборудването на системите.


Предвижда се през ускорен курс да преминат 24 оператори, 4 системни администратори и още пет служители по техническата поддръжка. В обществената поръчка изрично е подчертано, че всички разходи, свързани с осигуряването на лектори и провеждането на обучението на служителите- пътни, дневни и  квартирни са за сметка на изпълнителя.

Процедурата е ускорена.  В публикуваната обществена поръчка се подчертава, че : „По постъпила оперативна информация в резултат на продължаващият военен конфликт в Сирия, усложнената обстановка в държавите от Близкия изток и Северна Африка се очаква увеличаване на миграционния натиск по външните южни и югоизточни граници на ЕС.

Посочва се още, че: „Предвид предприетите от Република България през последните години мерки за засилване на граничното наблюдение по българо-турската граница от една страна, а от друга - поетапното изграждане на инженерно възпрепятстващо съоръжение доведоха до изместване на миграционни натиск по границите на България в местата, където няма изградено или все още не е завършено съоръжение, като същевременно се наблюдава и промяна на тактиката и способите, използвани от мигранти“.

Оферти се приемат до 17 май т.г.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 14720 |21.04.2017 Огнян Стефанов: Нашата прокуратура е с по-ниско доверие дори от турската . 2| 4644 |14.04.2017 Собственикът на хосписа ”на измамите” в Елин Пелин и полицаят отиват в ареста . 2| 4359 |06.04.2017 Лютви Местан остана без охрана от НСО . 0| 3631 |02.04.2017 Великобритания засили охраната на летища и атомни централи заради страх от терор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads