Реклама / Ads
81| 10992 |18.02.2013 НОВИНИ

Още двама министри висят. Вадят договори и забатачени дела

.
Още двама министри били готови да сложат оставки на бюрото на премиера Бойко Борисов. Това било спасителен план на кабинета, за да излезе от горещата ситуация с гражданските протести в страната, разкриха източници, близки до „Дондуков” 1.
 
Имената се пазели в тайна, защото схемата щяла да се задейства в краен случай. Предполага се обаче, че единият е земеделският Мирослав Найденов, заради който зърнопроизводителите заплашиха София с тракторите. Освен това в Благоевградско били бесни, че Найденов се гласял за водач на депутатската листа на ГЕРБ в техния регион и щели да му вадят компромати.

В същото време екипи работят денонощно по разсекретяване на договорите, свързани с приватизацията на ЕРП. Ще се вадят и договори още от управлението на Виденов и костов за приватизацията на някои предприятия от енергетиката. Правителството решило да играе ва банк и да извади на светло документацията по сделки, които, според протестиращите, са заробили държавата и българите от години.

Консултации се провеждат и в прокуратурата, за да се заемат обвинители с най-съмнителните папки и да се потърси сметка от виновните за изпадането на страната в зависимост от чужди интереси и родни олигарси. Вече излизали странни премълчавания на сигнали за корупция и далавери, както и предварителни производства, които никога не стигали до съд. Поискани били и обвинителните актове на крупни бизнесмени като Любомир Павлов, Огнян Донев, синът на Гриша Ганчев и др., които уж се разследват за укрити данъци, пране на пари и източване на ДДС, а на практика делата нито се предвижват нито влизат в съда. Проверяват се и всички документи, връчени от парламентарната комисия, оглавявана от Яне Янев за големи корупционни практики в енергетиката от времето на тройната коалиция.

По повод освобождаването на министър Симеон Дянков в Брюксел имало коментари, че актът не е неочакван, тъй като там били засекли някои несъответствия в данните, които се изпращат от София за финансовата стабилност на България.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 7049 |02.02.2013 Двама служители на НСО хванати в крачка с мафията . 58| 13227 |01.02.2013 Излизат секрети за „Тракия”, министри чакали облаги . 5| 5564 |30.01.2013 Двама са дебнели Баретата от засада . 99| 8156 |28.01.2013 Първанов: БСП ще спечели изборите, да обяви министрите си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads