Реклама / Ads
2| 6530 |02.07.2007 НОВИНИ

Още двама зам.-министри дадоха оставки, вакантните кресла са вече пет

.
Още две зам.-министерски оставки паднаха пред премиера Сергей Станишев днес. От постовете си се оттеглят Ана Караиванова – зам.-министър на правосъдието и Ина Килева – зам.-министър на културата. Първата е от квотата на БСП, а втората – на НДСВ.
 

ana_karaivanova.jpg Заместничката на Георги Петканов е депозирала заявлението си за освобождаване от длъжност лично при министър-председателя. В ресора на Караиванова влизаше и Агенцията по вписванията, заради чиято несвършена работа парламентът отложи за 1 януари 2008 г. въвеждането на Търговския регистър. Бившата червена депутатка и адвокатка от софийската колегия е зам.-министър от септември 2005 г.

Заместничката на Стефан Данаилов – Ина Килева, съобщи пред Дарик радио, че причините за оставката й са лични. Стана ясно също, че тя е депозирала заявлението си за напускане на длъжността още в края на май с молба да бъде освободена в края на юни. През това време е изпълнявала задълженията си в ресора „Европейска интеграция”. Килева стана зам.-министър, когато поста министър на културата заемаше Нина Чилова. Преди това, от 2001 до април 2005 г., тя беше главен експертен сътрудник в кабинета на зам.-шефката на Народното събрание Камелия Касабова.ina_kileva.jpg

С тези две оставки овакантените зам.-министерски кресла стават пет.

След избухването на скандала "Овчаров - Александров" бяха уволнени двама зам.-министри - Корнелия Нинова (на икономиката и енергетиката) и Делян Пеевски (на държавната политика при бедствия и аварии). По-късно оставка подаде и заместникът на финансист №1 Пламен Орешарски - Георги Кадиев.

Миналата седмица премиерът Станишев не скри, че очаква още оставки на зам.-министри. В тесен партиен кръг той недвусмислено е настоял това да стори Камен Пенков – заместник на Румен Петков. МВР-шефът обаче твърдо отказал.

В оставка са и двама министри - на икономиката и енергетиката Румен Овчаров и на правосъдието - Георги Петканов. „ФН”

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5958 |01.07.2007 Полицаи гръмнаха цигани в Троян, двама лежат в болница . 0| 6591 |30.06.2007 Двамата Руменовци пак са в ИБ на БСП, четирима са новите членове . 0| 6261 |01.05.2007 Двама баровци звъняли на ексшефа на столичната "Топлофикация" Георги Рогачев, питали го за здравето . 0| 6033 |09.05.2007 Собственикът на „Фронтиер” ще бъде обвинен за пране на пари, още двама бизнесмени замесени в скандал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads