Реклама / Ads
3| 7231 |29.03.2018 НОВИНИ

Още един депутат от ГЕРБ прехвърлял своя фирма на малоимотен

.
Борис Кърчев
Избраният от Стара Загора народен представител от ГЕРБ Борис Кърчев също е прехвърлил своята фирма на малоимотно лице и по този начин е ощетил държавата. Той се е отървал от дружеството Би Би Си Кейбъл, която има задължения в размер на 800 000 лева и два запора върху имот, отбелязва изданието „19 минути”.
 

 Кърчев е прехвърлил фирмата си на 45-годишният Динко Денев. Той от своя страна живее в старозагорското село Християново с майка си. Няма друго семейство. Отглежда десетина овце. Мъжът е с няколко диагнози, сред тях инсулт и инфаркт. Има ТЕЛК-ово решение за 60% нетрудоспособност. Няма обаче изискуемият стаж от 5 години, за да взема пенсия по болест.

 

Лечението му е скъпоструващо, на практика живеят с пенсията на майка му, която е бившият пощальон на селото. Доколкото може Динко се хваща на работа за нищожен надник, където намери. Основно на полето.

Динко, според Търговския регистър, има 7 фирми. На всичките е приемник. Сред тях са и бившите на Борис Кърчев. Част от дружествата са с огромни задължения и запори. Той добавя, че за да му бъде прехвърлена нотариално дадено дружество иска по 300 лева от предишните й собственици.

 

Подобен тип схема е класическа. Тя работи успешно до края на миналата 2017г., когато с промени в Търговския регистър се стопира практиката фирми със задължения да бъдат прехвърляни на безимотни и неграмотни хора. Депутатът Борис Кърчев преди да гласува За спирането на тази схема като народен представител, се е възползвал максимално от нея като бизнесмен. Той е прехвърлил въпросната Би Би Си Кейбъл само дни преди промените в закона.

 

Това не е първият подобен случай, когато депутат от управляващата партия се възползва и ощетява НАП. 19’ вече Ви разказа как народният избраник от Благоевградската листа на Цветанов Димитър Гамишев е прехвърлил своята задлъжняла фирма на малоимотно лице. Въпросното дружество е дължало данъци в размер на почти 200 хиляди лева, но благодарение на вратички в закона хазната ни е ощетена. Преди дни Гамишев получи и условна присъда от 2 години за убийство на пътя, когато е карал с превишена скорост в населено място. Той от своя страна подаде оставка, за да не пречел на разследването срещу него.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6085 |29.03.2018 Депутатите гласуваха пожизнени пенсии по 700 лв. месечно на културни дейци . 1| 6089 |29.03.2018 ”Алфа рисърч”: БСП скъсява дистанцията до ГЕРБ . 2| 6033 |29.03.2018 Британските депутати проучват ”руските мръсни пари” в страната . 2| 6152 |29.03.2018 НС прие оставката на депутата Димитър Гамишев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads