Реклама / Ads
0| 5762 |03.06.2012 НОВИНИ

Още един от „Кокаиновите крале" остава в ареста

.
Софийският градски съд наложи в събота мярка за неотклонение „задържане под стража" за Матей Боев, задържан при операция "Кокаинови крале".
 

Настоящото производство, образувано от прокуратурата, е за задържането под стража на Боев, докато не приключи разследването за неговата дейност в Италия. Срещу Боев се води наказателно производство в Италия за извършени три престъпления. Те са свързани с участие в престъпна група, внасяща наркотични вещества на територията на Италия, Швейцария, Испания и България.

Делото може да бъде обжалвано и ако това се случи, ще се гледа отново на седим юни. Искането на Италия е Боев да бъде предаден на техните власти, във връзка с европейската заповед за арест, издадена в страната, посочва БГНЕС.

Според адвокатката на обвиняемия няма опасност Матей Боев да се укрие, тъй като сам се е предал на ГДБОП. Липсва и информация за това, че Матей Боев може да извърши и каквото и да е престъпление, тъй като не е осъждан, каза още защитата му. Поискана беше по-лека мярка за неотклонение.

Досега пет мъже, задържани в акцията на МВР "Кокаинови крале", остават за постоянно в ареста, а една жена е под "домашен арест". Това решиха в петък и събота съдилищата в София и Благоевград, където се гледаха мерките на шестима от 15-те българи, задържани в акцията.

Софийският градски съд остави в ареста Тинко Гарев, сочен за дясната ръка на Евелин Банев-Брендо, и Захари Марков. Според европейската заповед за арест Гарев е бил връзката с италианеца Антонио Мелато, който отговарял за доставката на кокаина от Латинска Америка до Европа. Захари Марков пък също е с най-тежката мярка "задържане под стража", тъй като според съда може да се укрие и да извърши друго престъпление.

Градският съд на София обаче остави под домашен арест Петя Данова. Прокуратурата поиска най-тежката мярка и за 26-годишната жена, за която има издадена европейска заповед за арест от Италия. Съдът обаче прецени, че адекватна мярка е "домашен арест". Тя е обвинена за трафик на наркотици през периода 19 - 26 март 2006 г. Става въпрос за деяние, което е извършено преди 5 години, когато тя е била на 20 години и не е осъждана.

Двамата задържани в акцията от Пиринско, които остават в ареста, са Ивайло Йорданов и Лозан Парапанов.

Двамата "крале" бяха доведени с качулки в Окръжения съд в Благоевград. Пред магистратите Йорданов обясни, че бил в Милано през 2007 г. на 10-дневна екскурзия с негов приятел. Там спали в квартирата на някой си Иван. Защитничката му пък поиска по-лека мярка, тъй като здравословното му състояние било тежко, оплаквал се от постоянни болки в кръста. След като се върнал от Милано, той бил опериран и лежал в болница.

Благоевградският "Кокаинов крал" бе толкова шокиран от ареста и болен, че се разплака в съдебна зала, което наложи съдът да прекъсне заседанието за 10-минутна почивка. Въпреки това обаче съдът остави в ареста Йорданов, който работел като фактурист в транспортна фирма. Лозан Парапанов пък разказа, че минал през Милано на връщане от Белгия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8201 |04.05.2012 Българин бил един от 5-мата зверски убити македонци? . 13| 5416 |23.04.2012 На всеки 12 километра загива по един човек на магистрала у нас . 9| 6670 |18.04.2012 Още един разчленен труп откриха в София . 35| 6600 |07.04.2012 Уорлик: Никоя страна не трябва да е зависима от един вид енергия или източник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads