Реклама / Ads
5| 5725 |18.05.2017 НОВИНИ

Още един „патриот” изгоря заради фашистки поздрав

.
Още един човек на Обединените патриоти гърми заради хитлеристки поздрав. Този път уволняват Иво Антонов, който е шеф на дирекция на Министерството на отбраната. Той е освободен е по личното нареждане на премиера, съобщи в парламента Цветан Цветанов.
 
Същият стана известен със снимката си пред танк още през 2014 г. и заради този фотос му се размина зам.-министерският пост.

 

Сега обаче, покрай скандала с един друг зам.-министър-националист, вече стегнал багажа, излита и следващият. Оставката му се иска заради скандални снимки, които са подобни на тези, които вчера взеха главата на Павел Тенев.

 

 "Извинявам се на всички за неудобството, в което изпаднахме – ГЕРБ няма да прави компромиси с европейските ценности." Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти във връзка с думите на вицепремиера Валери Симеонов, който защити впоследствие подалия оставка заради снимка с нацистки поздрав зам.-министъра на регионалното развитие Павел Тенев.

 

 „Разговарях само преди минути отново с Валери Симеонов, ние се чуваме почти всеки ден с колегите от „Обединени патриоти“. Той също ми каза, че подобни думи не е изричал пред журналистите, които са го написали. Не мога да бъда критерий за това какво е казал един човек, при положение, че не съм присъствал. Неприятна е ситуацията“, коментира Цветанов. "Искам да се извиня на всички за това неудобство, в което изпаднахме, защото правителството прави много по-добри неща, а ние трябва да коментираме подобни скандали, които под една или друга форма ще се генерират или ще се провокират.

 

Ние трябва да бъдем коректни и искрени към обществото и пред вас медиите", каза Цветанов. Мога да кажа, че се извиняваме за тези ситуации, които се разиграха през последните 24 часа, но правителството вчера взе много важни решения“, каза Цветанов. По думите му те са част от изпълнение на предизборните им ангажименти. „Това е за семействата с репродуктивни проблеми. Вече няма да има ограничения и ще може правителството, когато е стабилно, да отделя повече средства за дадените сектори“, обясни Цветанов.

 

По думите му при всеки един подобен случай ще има достатъчно доброжелатели, които ще информират и сезират европейските партньори на България. „Убеден съм, че от начина и поведението, което ГЕРБ е показвал, откакто сме членове на ЕНП, колегите ни знаят, че няма да направим компромиси с европейските ценности. Ние ще бъдем този стожер, за да не се появяват подобни неприятни моменти“, допълни председателят на ПГ на ГЕРБ.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3785 |09.05.2017 Още един от Реформаторския блок се сдоби с обвинение . 0| 4362 |08.05.2017 БСП и ПФ с по един кмет след частични избори . 15| 12319 |05.05.2017 В. Симеонов за Слави: Един мръсен чалгар има претенции към мен . 2| 3686 |04.05.2017 Симеонов: Тепърва ще се решава кой да ръководи Обединени патриоти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads