Реклама / Ads
39| 5216 |10.05.2011 НОВИНИ

Още един свидетел „забрави” за показанията си срещу Масларова

.
Емилия Масларова Източник: Булфото
По делото срещу екссоциалния министър Емилия Масларова се отрече от показанията, които е дал по време на разследването и още един свидетел.
 

Масларова е подсъдима заедно с петимата души за това, че в периода от 6 ноември 2007 г. до 15 май 2009 г. са присвоили сумата от 11 038 405,55 лв. при отпуснати 18 805 006,76 лв. за строителна и ремонтна дейност на административната сграда на МТСП в Стара Загора. Заедно с нея на подсъдимата скамейка застанаха и семейният приятел Венцислав Драганов, бизнесменът Михаил Методиев, ексглавният секретар на социалното ведомство Иван Пенев, бившият й заместник Димитър Димитров и Росен Стефанов.

Само за два дни двама от свидетелите по процеса “забравиха” какво са казали по време на досъдебното производство и така поставиха на карта обвинителната теза. Вчера Тодор Павлов тотално отрече да познава Масларова и да й е носил пачки с пари, дадени му от Венцислав Драганов. Именно Павлов бе ключовият свидетел, който разплита схемата, за която е подсъдима бившата социална министърка. Оказа се обаче, че по времето, в което мъжът е бил защитен свидетел със сменена самоличност и нов адрес, са му се случили „инциденти“.

Днес друг пряк участник в реконструкцията на сградата на МТСП в Стара Загора се отметна от показанията си в досъдебна фаза. Добромир Нейков, който е управител на една от фирмите, участвали в дружеството “Стара Загора 2007”, спечелило обществената поръчка, обясни днес, че сградата е била “едно сметище”. “Преди да започнем, обектът беше в трагично състояние”, разказа той. Нейков обясни, че човекът, който го поканил да се присъедини към консорциума е Михаил Методиев. В показанията си през 2009 година обаче свидетелят разказва, че му се обадил Венцислав Драганов, който присъствал на оперативките на строителните фирми, които реконструирали сградата. Днес Нейков тотално отрече думите си и обясни, че през 2009 година “не бил подготвен да отговаря” на разследващите и ставало въпрос за технически пропуск от негова страна. Според обвинителите именно Драганов е ръководил проекта и всички фирми, участващи в обществената поръчка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 7358 |09.05.2011 Ключовият свидетел се отрече от показанията си по делото „Масларова” . 51| 5353 |21.04.2011 “Войводите” обявиха война на “Свидетелите на Йехова” . 43| 5708 |19.04.2011 Свидетели на Йехова след търкала: мирни сме . 1| 5044 |11.04.2011 СГС отложи делото „Балтов”, глоби свидетел с хилядарка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads