Реклама / Ads
87| 8235 |09.04.2012 НОВИНИ

Още млади напускат ДСБ и Иван Костов

.
Нови четирима от т.нар. „млада вълна” напуснаха ДСБ. Те били разочаровани от политиката на лидера Иван Костов. Даниел Митов, Петър Николов, Прошко Прошков и Христо Ангеличин, които участват и в ръководството на партията, обявиха намеренията си в специална декларация.
 
Митов беше избран за зам.-лидер на партията през 2007 г., след като не успя да стане евродепутат. Той бе на този пост до края на миналата година, когато отново стана част от ръководството на ДСБ. Миналата година Прошков също стана част от ръководството. Ангеличин пък е сред шефовете на Софийската организация на ДСБ. И двамата са общински съветници.

По-рано от пресцентъра на ДСБ съобщиха, че обявената за днес пресконференция на ръководството на партията се отменя. В момента Костов е с двама заместници – Светослав Малинов и Радан Кънев. Останалите в ръководството са Калин Янакиев, Екатерина Михайлова, Димитър Бъчваров, Петър Москов, Димитър Сяров и Даниела Желязкова.

Пръв Прошко Прошков обяви, че напуска ръководството на партията преди три седмици. Той бе кандидат-кмет на София от Синята коалиция, но получи доста слаб лезултат. Прошков не спести тежки обвинения към ДСБ и Синята коалиция, упрекна партията в апаратни игри и заяви, че каузата й е сведена до оцеляването на лидера и върхушката.

Сега четиримата заявиха, че си тръгват от партията заради подменените й цели. “С течение на времето ние се превърнахме от общност на каузата, в клика, която търси само и единствено собственото си оцеляване”, написаха те в открито писмо.

„Всичко се смества в това да търсим коалиции, за да минем задължително тия 4 % . Т.е. извън тия 4 % малко неща забелязваме, да не кажа никакви. Нашето обвинение е, че всъщност това е политически проект за оцеляването на един човек“, заяви пред „Всеки ден“ Христо Ангеличин.

Той призна, че обвинява и себе си, че не е прозрял навреме истината. Аз имам обвинение срещу самия себе си. Винаги сме мислели, че сме хора образовани, интелигентни, че сме на правата страна, призна Ангеличин. Но е убеден, че това не означава, че не трябва да прозрат някога изобщо, погнусени от нещата, които се случват.

Бившите тъмносини споделиха, че в кампанията за кметските избори в София са предложили политика от ново поколение, в крак с времето, но апаратът на ДСБ е направил всичко възможно тези избори да бъдат провалени. При опита им да повдигнат дебат за случващото се в организацията и десницата, отговорът на лидера беше, че няма да се „инвестира“ в тях, припомнят четиримата.

В политиката трялва да можеш и да губиш. Така преди дни лидерът на ДСБ Иван Костов коментира изявленията на Прошков. Според Костов това са нормални процеси и всеки има право да избира. Той обаче смята, че дискусия от този тип трябва да се води в партията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5755 |24.03.2012 Приютът на отец Иван отива във военно поделение . 91| 5397 |20.03.2012 Я. Янев: Иван Костов подучва Трайчо Трайков . 29| 5988 |19.03.2012 Президентът иска младите в България . 43| 7312 |09.03.2012 Чудо: Пълно разкриване на тайните на ДС искат жертви и...ексслужители на режима

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads