Реклама / Ads
0| 4718 |13.07.2015 НОВИНИ

Осман Октай: Флиртът с ромите ще е пагубен за ДПС

.
Преди дни лидерът на ДПС Лютви Местан атакува остро Реформаторския блок за действията им по съдебната реформа и призова основната партия в управляващата коалиция – ГЕРБ, да поеме водещата роля в промените, ако искат те да не се провалят. След създаването на Реформаторския блок ДПС пое курс за агресивна позиция, коментира пред БНР Осман Октай – бивш заместник-председател на ДПС.
 
ДПС за първи път са изолирани във вътрешно-политически план от управлението на страната. Реформаторите си поставиха за цел категорично при сключването на коалиционното споразумение с ГЕРБ, че трябва да изолират мафиотските структури на кадрите на ДПС от властовия ресурс в цялата страна, заяви Октай.

Според него настоящото ръководство на ДПС се опитва да следва политиката на Доган за „разпределяне на порциите“ и да диктуват дневния ред на обществото, дори когато партията е в опозиция. Не случайно използват слабостите около ГЕРБ и партиите, които подкрепят ГЕРБ. При всяко недоразумение помежду им те винаги скачат като формация, която подкрепя всяко решение и флиртуват с ГЕРБ по този начин, нанасят тежки удари, които ГЕРБ ще отчетат в бъдеще. Не знам дали Бойко Борисов и обкръжението разбират този момент, но при всички случаи този флирт, който показва, особено ДПС и се поема от ГЕРБ, един ден ще бъде отчетено като загуба от ГЕРБ, коментира бившият депутат от ДПС. Осман Октай смята, че въпреки, че ДПС е извън властта, между движението и управляващите има посредници.

Той е на мнение, че движението продължава да проявява агресия като присъства в политическото пространство. Ако в сегашния парламент три формации с анти ДПС позиции влязоха в парламента, а това са някъде около 20% от избирателите на последните избори, то аз се опасявам, че това поведение ще доведе до допълнителна агресия в България, особено заиграването на ДПС с циганския етнос и употребата на цялото това напрежение, коментира Осман Октай. Според него флиртът на ДПС с ромското малцинство ще се окаже пагубен за политическата формация.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 6104 |12.04.2015 Папата: Убийствата на арменци в Османската империя - геноцид . 40| 13097 |08.04.2015 Осман Октай пред Фрог: Поведението на Цацаров е „гузен негонен бяга“ . 11| 6470 |31.03.2015 О. Октай: Пеевски зае празния стол на Илия Павлов до Доган . 20| 10189 |15.02.2015 О. Октай: Политиците треперят от "Червеи"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads