Реклама / Ads
37| 9871 |05.11.2013 НОВИНИ

Осман Октай: Животът на Бисеров е в опасност, Местан е следващият

.
Осман Октай Източник: Булфото
Животът на Христо Бисеров е в опасност. В скоро време това може да се отнася и за Лютви Местан.
 

Това предупреди Осман Октай в сутрешния блок на Нова телевизия и напомни загадъчната смърт на Емин в сараите на Доган.

Христо Бисеров няма да проговори, но най-вероятно ще вземе ролята на отцепилите се от ГЕРБ да говори за заплаха към семейството си и да търси защита от прокуратурата, предположи бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.

Трябва да търсим много отговори от прехода. Този  случай при Бисеров се повтаря - от оставката му от СДС. Трябва да кажем не кой е кой, а защо. Защо се случват тези неща в сараите на Доган, там нищо случайно не се случва. Това е едно табу и тайнственост, каза Октай в опит да обясни изненадващото оттегляне на Христо Бисеров от политиката.

Той беше сивият кардинал по времето на Иван Костов. Той изпревари с едно денонощие наказанието си, за да се героизира. Според мен той щеше да бъде отстранен, добави Октай.

Бисеров беше ръководител на така нареченото българско наемническо крило в ДПС и един от неговите кадри е Пламен Орешарски като заместник-министър на финансите. Октай каза, че може да се мисли в тази посока - че и в този кабинет Орешарски е влезнал с протекцията на ДПС.

ДПС е корпоративна партия, категоричен бе Осман Октай и посочи: „Не случайно и в парламента на първата банка до Лютви Местан седят хората замесени с корпоративните кръгове около Ахмед Доган."

Според него са били извършени някакви действия, които не са били известни за Доган, а Бисеров е бил координатор на корпоративните групи около Сокола. Може и да са забравили да посещават сараите му, предположи Октай.

Според него всичко е започнало през 2001 г., когато Христо Бисеров създаде организация "Екип". „Централата ни беше блокирана от протест, защото се опитахме да изолираме групировките от листите на ДПС. След това Доган сключи сделка с "Екип" и създаде обръчите си", върна се назад Осман Октай.

Неслучайно сега се случват тези събития. Всичко това Доган може да използва в своя полза, да търси ход, да спечели доверието на обществото и да вземе следваща власт, каза още Осман Октай.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5505 |20.10.2013 Каракачанов:Възраждане на Османската империя цели Турция с бежанците . 8| 5354 |10.10.2013 О. Октай: Всички политици са колективно зависими . 15| 9029 |07.10.2013 Депутатът от ДПС Алиосман Имамов се охарчи за сватбата на сина си . 25| 7307 |28.09.2013 Октай: Политическите ми убеждения са като на Левски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads