Реклама / Ads
40| 13098 |08.04.2015 НОВИНИ

Осман Октай пред Фрог: Поведението на Цацаров е „гузен негонен бяга“

.
Осман Октай
В интервюта като това, което даде главният прокурор Сотир Цацаров, никой не си признава кой с кого работи, кой с кого спи и кой каква роля има в задкулисието. Това правило важи с пълна сила за публичните личности като ръководителя на Главна прокуратура. Това каза пред Фрог нюз Осман Октай-бивш зам.-председател на ДПС.
 

Ето какво сподели той по повод последната  медийната изява на Цацаров:  Фактът, че  всички граждани на България днес се съмняват в дейността на тази институция,  говори лошо за самата нея. Сега каквото и да каже в своя защита, ще означава, че се оправдава. Когато някой  започне да ни обяснява как няма сестра и как обслужва държавните интереси, но в същото време не може да подплати  твърденията си с конкретни действия, той се дискредитира. И поведението му винаги  е като „гузен негонен бяга”.

 

 Ще си позволя да споделя личен опит от 90-те години. Когато такива тайнствени ръководители в обществото започнат да канят журналисти в своя кабинет, те винаги са съмнителни. Обичайно  го правят тогава, когато са достатъчно дискредитирани пред хората и трябва да привлекат вниманието им, за да се оправдаят пред тях.  На главния прокурор много му се събра. Сега  се опитва с това интервю да постигне само една единствена цел, а тя е да ни каже как той не иска повече власт. Как е толкова добър, че не иска да го натоварват като Господ с власт и отговорност. Това е поведение на публична фигура, която никога не говори с обществото на „Ти”. Самото му ангажиране около модела КОЙ, срещите му с Делян Пеевски  в кабинета на Цветан Цветанов, когато беше министър на МВР,  още тогава го дискредитираха. Този факт го очерта  като главен герой на това задкулисие.

Спомняте си, че бившият зам.-главен прокурор Бойко Найденов се отказа от поста главен прокурор, като срещу това отиде на високо платена работа в „Булгартабак“.  Този факт също говори много ясно на обществото, че всички тези хора са част от това задкулисие, обслужват го и каквото и да говорят в медийното пространство, не е нищо повече от  хленчене и опит за оправдание.

 

Съжалявам, че трябва да свържа сегашната ситуация с един исторически момент  от 2001 г., с моята оставка. Бях на ключовата позиция зам .-председател на ДПС  и шеф на предизборния щаб. Когато се конструира правителството на НДСВ  и ДПС , по скоро на Симеон Сакскобургготски  и Ахмед   Доган , за първи път клуб „Възраждане” влезе в Съвета за икономическо развитие. Къде се е чуло и видяло в света официален орган към Министерски съвет да влиза мафиотска  организация?! Всъщност тогава групировката на Илия Павлов и  „Мултигруп ”, сега по-известна като  библиотекарския институт,  чрез влиянието на Димитър Калчев и Ахмед  Доган , започна да кадрува  в държавната администрация. От тогава мафията си има държава и тя се нарича България. И тези кадри от 2001 г. до ден днешен са на ключови позиции и са се вкопали в продължение на близо 14 г. във всички държавни органи на властта-съд, прокуратурата, БНБ , политическата класа,  медии и т. н. За това България не може да диша.

 

И какво се случи за тези години? Нещо, за което никой не трепва. Над 2 млн . образовани млади семейства напуснаха България. Това са хора, които биха могли да раздвижат българската икономика и да попълнят  пенсионните фондове. И какво остана? Почти контролиран бизнес с работещи в него около 1 млн . души, които се опитват да закрепят държавата и бюджета, въпреки тормоза и мачкането от този модел на управление. Нещо повече-останаха близо 3,5 млн . пенсионери и учащи се,  раздута и разширяваща се държавна администрация, раздута полицейска система с неуредени служби, които контролират тази мафиотска  държава. И за съжаление няма вътрешен  политически и  младежки ресурс, който може да отвоюва  държавата от закопалата се мафия на всички нива.

 

Има две възможности за развитие  в тази ситуация.  Волята на НАТО  и натовските структури заради ключовата логистика в напрежението с  Москва и Близкия Изток.  И преструктурирането на службите в България, които да се опитат да подадат ръка на българското общество да изчистят този терен. Напоследък всички забелязваме особена нервност  по руска и етнорелигиозна линия. Дори протестът на ромките вчера не е случаен пред парламента. Защото при опита на НАТО да поеме логистиката и да контролира процесите в България, в усилието  за нейното  демократизирането и изчистване на задкулисието, всъщност се  изнерви  цялото това задкулисие. И когато се настаняват сериозни западни модели на структуриране на нашата държава, естествено, че тези нервни играчи ще се опитат да дестабилизират страната с русофилство и етническо напрежение.

 

И понеже турците не могат да ги манипулират, една политическа формация  използва циганското малцинство.  Не са никак случайни изявленията  на Патриотичния фронт, на националистическите  формации, свързани с провокации .  Те са като скачени съдове. И всички те всъщност се опитват да провокират вътрешно напрежение в страната. За мен е неразбираемо председателят на ПЕС  е от една политическа партия, от България, а същата тази партия  излиза на протести с лозунги : „България вън от НАТО ”, като  развя руски флагове. Партиите, които подкрепят управлението на ГЕРБ продължават да са част от тази дестабилизация . Ако не се овладее положението, действително може да има развитие на аржентинския вариант и един ден да осъмнем с бунтове на млади, необразовани и  нереализирани хора. И  да започнат не само в Банско да пукат гумите, но и да потрошат молове, банкови офиси.

Другият вариант е в следващият парламент  да се окаже победител една крайна формация, дори по-крайна от ала СИРИЗА  и да извоюва победа от 40-50 на сто. Тогава  съвсем ще потъне България.  Това са двата много лоши варианта, ако се съпротивляваме на демократизирането и усилието на западните държави в тази посока. Надавам се, че този вариант ще успее.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4623 |07.04.2015 Стефан Константинов: Загадка е как се определят бюджетите на болниците . 1| 4657 |06.04.2015 МОСВ предупреждава за дъжд и разливане на реки . 3| 4436 |06.04.2015 Депутатското "ваканцуване" предизвиква недоволство . 43| 11749 |05.04.2015 Татяна Дончева: Предрекох, че Пеевски иска активите на КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads