Реклама / Ads
36| 51680 |23.03.2020 НОВИНИ

Осман Октай пред Фрог: Президентът да се готви за временно кризисно правителство

.
Осман Октай
Поведението на премиера вчера по време на неговата пресконференция ясно показва тежка стресова ситуация не само в обществото, но и при управляващите. От чутото стигнах до извода, че президентът Румен Радев трябва да готви служебен кабинет.
 

Това каза пред Фрог нюз политическият анализатор Осман Октай. Той уточни:

Бойко Борисов не е човек, който може да управлява при кризи. Това личи не само сега. Знаете, че преди това  хвърли две оставки емоционално,  при мними кризи.

 

 Поведението му показва, че в момента министър-председателят се намира в паника. Именно по тази причина недопустимо изпуска нервите си. Вече ясно се вижда какъв нарцис е Борисов. Той смята, че не само управлява България, но и Европа, и света. От словото му излиза, че всички ние, начело с президента сме неблагодарни. От опит зная, че такива хора винаги търсят да излязат по най-краткия път-чрез бягство.

 

Паниката на Борисов е обяснима, защото е наясно какво бедствие ни очаква. Зад всяка казана дума вчера прозираше паника и страх от това, че не може да управлява кризите еднолично.  Словото му доказва слаб характер. Всички ние сме поставени в ситуация на риск.  Освен, че трябва да се борим с коронавируса, ние трябва да се готвим и за криза, причинена от срива на Борисов. Репликата „не пожелавай властта, защото може да ти я дам“ говори, че на него не му е чужда мисълта да хвърли оставка и да избяга.

 

 По-важен е въпросът какво следва от това.  До този момент ние се нагледахме на кризи-водата, боклука, прасетата, кокошките, овцете… Стигна се до там Борисов да се конфронтира с бизнеса. Нарече  протеста на майките на деца с увреждания „Катун“.  Изобщо няма да се учудя премиерът да хвърли оставка с думите: „А да ви видя сега“. Знаете много добре, че при служебен кабинет парламентът не работи. В една такава ситуация той знае, че президентът без народно събрание няма как да управлява нормално.

 

При евентуална криза е необходим План Б, който да осигури действие на парламента. Единственият вариант е да се направи временно кризисно правителство, което да изведе страната от кризата и тогава да се отиде на предсрочни избори.

 

Пеевски и Домусчиев се изявяват  като дарители, защото си правят личен пиар. Ако един благодетел иска да е искрен, той не излиза като въшка на чело. Въпросните дарители искат да трупат дивиденти за сметка на драмата на нацията ни. Това е много грозно.  Така не се прави дарителство.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3647 |23.03.2020 ЧЕЗ Разпределение повишава степента на готовност за реакция на своите екипи . 13| 7959 |23.03.2020 Димитър Манолов: На един собственик са му предложили литър дезинфектант за 900 лева . 18| 35461 |22.03.2020 Д-р Стойчо Кацаров: Един въпрос към министър - председателя . 11| 4526 |22.03.2020 От оперативния щаб: 171 случая у нас на COVID-19, предлагат забрана на разходките до Витоша

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads