Реклама / Ads
62| 94223 |10.07.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Осман Октай пред Фрог: Призовавам турци и мюсюлмани да подкрепят протестите в София и „Росенец“, и да се отзоват на призива на Радев

.
Осман Октай
В огромния си страх премиерът на България Бойко Борисов за пореден път заигра с етническата карта. Срам и позор за него и управлението му. Аз, Осман Октай, като основател и учредител на ДПС, като представител на всички турци и мюсюлмани в България, ги призовавам да застанат рамо до рамо до протестиращите в центъра на София и в т. нар. летен Сарай на Ахмед Доган в парка „Росенец“.
 

Нека тези хора бъдат заедно така, както бяха по време на майските протести през 89-та година при комунистическия режим. Призовавам всички българи, турци, християни и мюсюлмани, да се отзоват на призива на най-овластения човек в държавата, избран пряко от хората- президентът Румен Радев, да изгоним мутрите от изпълнителната власт и прокуратурата. Нека всички отвоюваме държавата от мафията, така както го направихме спрямо репресивния апарат на Тодор Живков.

 

Нека излезем на площадите, за да не позволим повече на премиера Бойко Борисов  да развява етническата карта и етническия мир за собствена лична употреба. Днес видяхме, че той точно това направи. А кой всъщност е той, спомняте ли си? Борисов бе част от  антитерористичните отряди за потушаване на протестите на турците и българите през същата 89-та г. Именно тези отряди причиниха смъртта на десетки хора при потушаването на тези протести, в които българи помагаха на турци.

 

А  днес  тези  безсрамници  отиват да полагат венци на паметниците на падналите жертви. Премиерът на България Бойко Борисов е един от ненаказаните и защитени от модела на Доган участници във Възродителния процес. Като човек, лично засегнат от тези събития, остро протестирам срещу това, че един премиер на европейска и натовска държава си позволи да разделя хората и да внушава, че е пазител на етническия мир. Протестирам и срещу това да се дават примери с Косово и превземането на България от османците. По този начин Борисов прави само едно – защитава мафиотския модел на Доган.

 

Днешното ДПС на Доган, Пеевски, Йордан Цоневци и т. н. нямат нищо общо с каузата  на ДПС за права и свободи, която изградихме пред 90-те години. Ще припомня, че ДПС бе създадена от такива като мен и други мои съмишленици, за да се прекратят престъпленията на комунистическия режим  и виновните да си получат заслуженото.

 

Сега ще ви дам пример  за това, дали тази цел е постигната с днешното ДПС! В момента държа в ръцете си документи, подписани от Васил Мръчков, който по време на смяната на имената на българските турци е бил главен прокурор на България. То лично, заедно с тогавашния шеф на МВР  е подписвал документи, с които е пращал български турци в Белене и в други затвори, където са били изтезавани. Това е ставало по волята на Мръчков. Бед съд и присъда! Погребани са били стотици човешки животи. А това не се ли случва и днес?!

 

Къде е сега Васил Мръчков? Той е един от съветниците на главния прокурор Иван Гешев. Преди това оглавяваше Съвета за законодателство на българския парламент, когато Доган и ДПС бяха в управлението на страната. В деня, когато Доган получи орден „Стара планина“ от президента Георги Първанов, и Мръчков получи същия орден.  Доган защити Мръчков да не бъде преследван за действията си. Доган, уж беше борец за права и свободи, а си пиеше кафето с Тодор Живков и настояваше да се влезе с коалиция с БСП/ БКП/.  Заради тези му действия хиляди основатели на ДПС се дистанцираха от този модел. Така модела Доган се превърна в модел на управление на задкулисието. В същото време стана знак за генериране на напрежение в България през последните 20 години.

 

В контекста на днешното изказване на Борисов, винаги съм твърдял, че етническият модел  в България съществува благодарение само и единствено на историческата толерантност на българи и турци, след Освобождението на България от Османско иго. И никой днес не може и не бива да се позволява да си преписва авторство за етническия мир и толерантност. Никой, Борисов!

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 16814 |17.06.2020 Любомир Аламанов: За пореден път интелигенцията предава хората . 16| 13776 |02.06.2020 Румен Гечев пред Фрог: Ще искам Горанов и Менда Стоянова да бъдат изслушани в бюджетната комисия . 6| 8758 |14.05.2020 Ченалова към полицаите пред НС: Колко пъти тези, които пазите сега, са решили Ваши проблеми? . 15| 10506 |07.05.2020 Лозан Панов: Моят наследник ще мине на кастинг пред Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads