Реклама / Ads
20| 6723 |05.08.2014 НОВИНИ

ОССЕ: Дупките по боинг МН17 приличат на картечен огън

.
Според доклад на немския пилот и експерт по въздухоплаването Петер Хайзенко, Боинга 777 от полет MH17 на малайзийските авиолинии не е бил свален с ракета. Това е неговото мнение на базата на достъпните снимки за дупките. Те приличат на такива от шрапнел или картечен огън.
 

Фактите са ясни, отвъд всяка спекуалция: Кабината показва следи от картечен обстрел! Можете да видите входните и изходните дупки. Ръбовете на част от дупките са изкривени навътре. Това са по-малките дупки, кръгли и чисти, показващи входнте точки, най-вероятно на 30 мм снаряд.

Базирайки се на детайлен анализ, Петер Хайзенко е достигнал до заключението, че MH17 не е бил свален с ракета:

Самолетът не е бил ударен от ракета в централата си част. Разрушението е ограничено до зоната на кабината. Трябва да се отбележи, че тази част е направена от специално подсилен материал.

Мисията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ)

Важно е да се отбележи, че първончалните изявления на наблюдателите на ОССЕ (31 юли) потвърждават в голяма степен откритията на Петер Хайз

Наблюдателите от ОССЕ докладваха, че дупки като от шрапнели са били открити в две отделни парчета от фюселажа (тялото) на малайзийския самолет, който се вярва, че е бил свален с ракета над Източна Украйна.

Майкъл Боцюркив от групата наблюдатели от ОССЕ описа по време на ежедневния брифинг, че части от фюселажа на самолета са надупчени от “дупки подобни на направени от шрапнели, почти като дупки от картечница”. Той заяви, че повредата е инспектирана от малайзийски авиационни експерти (Wall Street Journal , 31 юли 2014г)

Наблюдаващия екип от ОССЕ не е открил доказателство, за ракета изстреляна от земята, както е официалната версия на Белия Дом. Американския посланник в ООН, Саманта Пауър вече обвини Русия, че малайзийския самолет “вероятно е бил свален от противовъздушна ракета, изстреляна от контролираната от сепаратистите територия”.

Екипът от международни изследователи от ОССЕ не са сигурни, че ракетата, която е използвана е била изстреляна от земята, както американските военни експерти предполагат, съобщава Wall Street Journal (Malay Mail online)

Първоначалните открития на ОССЕ разклащат тезата, че ракетна система БУК е отговорна за свалянето на самолета.

Очевидно, дупките по кабината са причинени от картечен обстрел. Наземен картечен обстрел не може да свали самолет, летящ на 10 хиляди метра височина.

Украински СУ-25 в близост до MH17

Изследването на Хайзенко се подкрепя и от руското военно министерство, което заяви, че украински Су-25 е летял в коридора на MH17, в близост до пътническия самолет.

Наличието на военен самолет е потвърдено и от репортаж на BBC, извършен на мястото на катастрофата на 23 юли.

Всички свидетели интервюирани от BBC, са потвърдили присъствието на украински военен самолет, летящ в близост до малайзийския MH17 по времето на неговото сваляне:
:
Свидетел #1 Имаше две експлозии в небето. И той се разпадна. И (частите) се пръснаха ето така, настрани. И тогава …

Свидетел #2 … Имаше друг самолет, военен, до него. Всички го видяха.

 Свидетел #1: Да, да. Летеше под него, защото можеше да се види. Продължи под него, под гражданския.

 Свидетел #3: Имаше звук от експлозия. Но беше в небето. Дойде от небето. Тогава този самолет направи остър завой ето така. Промени своята траектория и се насочи в натам (показва с ръце посоката)

Оригиналния видео репортаж публикуван от BBC на 23 юли 2014г, е бил премахнат от архива на BBC. Oт BBC цензурират собствените си новинарски емисии.

Медийната въртележка

Медиите съобщиха, че ракета “земя-въздух” наистина е била изстреляна и е се е взривила преди да достигне своята цел. Не ракетата е свалила самолета, а шрапнелите предизвикани от експлозията на ракетата (преди да достигне самолета), които са надупчили самолета, което е довело до загуба на налягане.

Според говорителя на украинската служба за сигурност, Андрий Лушенко в противоречиво изявление, MH17 е“пострадал от масивна експлозивна декомпресия, след като е бил ударен от шрапнел от ракета” (IBT)

В абсолютно абсурден репортаж, в който BBC цитира официалното украинско изявление, се казва следното:

Сваления малайзийски пътнически самолет в Източна Украйна е пострадал от загуба на налягане, след като е бил надупчен от шрапнел от ракета.

Те казват, че информацията идва от записващите устройства на самолета, които се анализират от британски експерти.

Въпреки това, остава неясно кой е изстрелял ракетата, като про-руските бунтовници и Украйна се обвиняват един-друг.

 Много от загиналите 298 души загинали на борда са били от Холандия.
 Холандските специалисти, водещи разследването на катастрофата отказват да коментират твърденията на Киев.

“Дупки като от картечница”

Следите от шрапнели трябва да се различават от малките входни и изходни дупки, “най-вероятно от 30 мм снаряд”, изстрелян от военен самолет. Тези дупки не могат да бъдат причинени от експлозия на ракета, както се посочва от масмедиите.




Докато масмедиите твърдят, че “дупките като от шрапнели” могат да бъдат причинени от ракета (вижте репортажа на BBC горе), OССЕ потвърди наличието на това което те описват като “дупки като от картечница”, без обаче да потвърждават, че те не могат да бъдат причинени от ракети”.

Бордовото оръдие ГШ-302, което е на въоръжение в самолетите Су-25, може да изстреля 3000 снаряда в минута, което може да обясни множеството входни и изходни дупки.

Според откритията на Петер Хайзенко:

 Ако вземем предвид въоръжението на един типичен Су-25, ние можем да видим следното: Той е екипиран с двуцевно 30 мм оръдие, тип ГШ-302, с 250 противотанкови и високоексплозивни снаряди. Кабината на MH17 очевидно е била обстреляна от двете страни: входните и изходните дупки се намират на една и съща част от парчето на кабината”

Обвиненията насочени срещу Русия, включително санкциите наложени от Вашингтон се базират на лъжа.

Доказателствата не подкрепят официалната американска версия, че MH17 е бил свален с ракета БУК, оперирана от бунтовниците в Донецка Народна Република.


Globalresearch.ca
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5773 |26.07.2014 „Росавиация” иска 28 отговора от Киев за ужаса с боинга . 11| 5794 |23.07.2014 LifeNews дава 100 000 $ на украинския диспечер,да каже истината за боинга . 14| 5019 |23.07.2014 Холандия за трагедията с боинга:Нашата мъка стана гняв . 13| 5577 |23.07.2014 Въпросителните остават! Черните кутии на боинга са във Великобритания, холандците ще съобщят за данните им

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads