Реклама / Ads
5| 4755 |20.04.2020 НОВИНИ

Остават в сила всички ограничителни мерки за влизане в София

.
Комисар Георги Хаджиев
Натоварването на входовете на София към момента е слабо, очаква се в следобедните часове да се засили трафикът към столицата. Разрешено е влизането и излизането на територията на столицата от хората, които полагат труд, но от 6 до 8 и от 20 до 22 ч.
 

Това съобщи началникът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев в брифинг за актуалната ситуация по контролно-пропускателнтие пунктове на входа на столицата.

Той предупреди гражданите да бъдат изключително коректни, тъй като при представяне на декларация с неверни данни, се носи наказателна отговорност. Комисар Хаджиев уточни, че всички ограничителни мерки за влизане в София остават в сила.

 

МВР ще сверява данните в декларациите, които водачите са подали при напускането на градовете и тези, които ще подадат сега, при влизането в София и в другите областни градове. Ако има различия, или неверни данни водачите, при които са установени, ще бъдат санкционирани, обясни комисар Хаджиев. По думите му вече има проверени декларации на преминаващи през КПП-та на София, като за 90 от тях е установено, че са с подадена невярна информация.

 

Припомняме, че през вчерашния ден имаше опити на водачи да преодолеят полицейската блокада и да влязат в София без проверка. Двама водачи, които се опитаха да направят това, са арестувани, а автомобилите им са отнети.

 

Пропускат се автомобили със специален режим на движение, както и такива, превозващи хора с нужда от здравна помощ, но само при представяне на необходимите документи към кое болнично заведение се транспортират, както и телефон за контакт на личен лекар.

 

Редът за преминаване през КПП остава същият като в заповедта, влязла в сила от 00 ч на 17 април.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4291 |18.04.2020 Пасхално богослужение за Възкресение Христово във всички храмове в страната . 12| 4786 |16.04.2020 Борисов за ареста на Сидеров: Не се меся, прокуратурата показва еднакъв аршин за всички . 27| 18843 |16.04.2020 Главсекът на МВР с цитат на деня: Може би на някой му писна да гледа жена си толкова време, но така е за всички . 1| 3857 |16.04.2020 Пролетта се завръща с пълна сила

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads