Реклама / Ads
1| 5157 |27.05.2010 НОВИНИ

Оставиха Бореца в ареста

.
Най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" поиска прокуратурата за Валентин Янев - Бореца.
 
Срещу него има повдигнати вече три обвинения - за убийството на Иван Пайнавелов - Сапата и Юлиан Лефтеров - Кунгфуто, както и за притежание на незаконно притежание на боеприпаси.

Съдът уважи искането на прокуратурата и Бореца остава в ареста. Според съдиите има реална опасност Янев или да се укрие, или да извърши друго престъпление, ако бъде освободен.

При искането за налагане на най-тежката мярка, обвинението изтъкна, че въпреки че разследването все още е на фаза „досъдебно производство", са на лице два трупа, убити по насилствен начин с огнестрелно оръжие и разпознати категорично.
На мястото на престъплението е имало и един свидетел - задържаният при операция „Наглите" Любомир Димитров - Гребеца, който е категоричен, че Янев е извършил двете убийства, независимо че по това време е бил с маска.

Гребеца е дал точно описание на Бореца, посочил е името му, прякора му и начина му на обличане. Според прокуратурата за Янев е характерен определен почерк на извършване на престъпленията - мнимо отвличане, последвано от убийство.

В цели три случая Валентин Янев - Вальо Бореца е бил спиран от полицейски коли и след това пускан, точно във времето, в което бе обявен за национално издирване.Това призна днес пред съда самият Янев. 

Освен това винаги, когато е получавал призовки, се явявал, затова считам, че трябва да бъда пуснат от ареста, каза днес по-рано Бореца. Още днес обвинението настоя за постоянното му задържане, защото, според прокурорите, умишлено е умъртвил Лефтеров и Пайнавелов.

Валентин Янев (Вальо Бореца) е сочен за част от групата за отвличания "Наглите" и обвинен за убийствата на Иван Пайнавелов – Сапата и на Юлиян Лефтеров – Кунгфуто, които приживе били част от същата група.

Труповете на Сапата и Кунгфуто бяха изровени от баирите над софийското село Бистрица миналата есен.

Лъчезар Таков, защитник на Янев, посочи пред съда, че двама от свидетелите на обвинението – Любо Гребеца и Данчо Релето - първоначално се обвиняват взаимно за убийствата на Сапата и Кунгфуто. И макар Гребеца да е посочил лице с прякор Вальо Бореца като извършител на двете убийства, при очните ставки казал: А, тоя Вальо не човека, за който ви говорех, този е друг.

Днес, в съда адвокатът цитира и показания на анонимен свидетел, който казва, че извършител е "високо и слабо момче с маска", а Валентин Янев е едър и в никакъв случай не може да се каже, че е висок.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8960 |26.05.2010 Обвиниха "наглия" Вальо Бореца в 2 убийства . 0| 5133 |04.05.2010 Културиста от "Наглите" окончателно в ареста . 1| 5581 |01.05.2010 "Регистраторите" остават в ареста . 3| 6194 |30.04.2010 Оставиха Терористите в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads