Реклама / Ads
9| 4626 |11.07.2020 НОВИНИ

Оставка поискана, оставка - дадена. Тръгва си шефът на ОДМВР-Бургас

.
Радослав Сотиров
Скорострелно шефът на ОДМВР-Бургас подаде оставка. Новината за това дойде секунди, след като министърът на вътрешните работи Младен Маринов обяви, че ще я поиска.
 

Скорострелно шефът на ОДМВР-Бургас подаде оставка. Новината за това дойде секунди, след като министърът на вътрешните работи Младен Маринов обяви, че ще я поиска по настояване на премиар Бойко Борисов.

 

Радослав Сотиров сам съобщи новината за това. Той заяви, че ще поеме отговорност за случилото се. Повод за оставката му е напрежението в парк "Росенец".

 

Припомняме, че до тук се стигна, след като протестиращи опитаха да стигнат до обявения за 11 ч. протест на плажа, но бяха спряни от полицията. Причината - там вече има друга група демонстранти, които симпатизират на ДПС.

 

Кметът на Бургас Димитър Николов заяви, че е станала грешка и разпореди на Сотиров и униформените да осигурят достъп до плажа на протестиращите.

 

Стигна се до ескалация. Значително се повиши напрежението след поява на Сотиров, който бе наречен "мишка". Полицейският кордон бе пробит. Задържан бе и Ивайло Мирчев, който по-късно бе освободен.

 

Пропопмняче, че през октомври 2019 г. бе извършена скандална рокада в МВР. Полицаят Радослав Сотиров, който по думите на Бойко Борисов е действал „по най-тъпия, глупав и брутален начин“, бе повишен и  оглавява ОДМВР-Бургас.

Сотиров се водие един от най-приближените хора на Младен Маринов. За кратко той беше шеф и на Регионална дирекция „Гранична полиция” в Елхово.

Най-бруталната му издънка се води нахлуването в офисите на телевизия TV7 през апирл 2015 г., за което трябваше да се обяснява публично тогавашия вътрешен миинистър Румяна Бъчварова и  Младен Маринов, който тогава бе главен секретар.


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 6067 |11.07.2020 Шефът на МВР: Още днес ще искаме да се свали охраната на Доган и Пеевски, както и оставката на шефа на полицията в Бургас . 6| 5479 |11.07.2020 Журналист: Оставка за Младен Маринов! . 33| 6734 |10.07.2020 Борисов пред привържениците на ГЕРБ: Не викайте ”Оставка” . 16| 7494 |10.07.2020 Гамизов: Наглост! За Борисов и слугите на Путин искането на оставка, било “отклоняване на евроатлантическата ориентация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads