Реклама / Ads
7| 8577 |18.02.2019 ГЛАСЪТ

В Пингвиния депутати разговарят с Апостола за бесилото славно и други работи

.
Нещата в българския парламент достигнаха до такива висини на гротеската, че „Островът на пингвините“ на Анатол Франс пред тях си е направо реална история. 90 депутати от ГЕРБ, като с вълшебно килимче ни пренесоха в света на Пингвиния, където двукраките птици живееха като хора.
 

Само преди дни депутатите от ГЕРБ, заедно с ДПС гласуваха промени в Изборния кодекс, които реално обезмислят преференциалния вот. Няма да коментирам аргументите на Цветан Цветанов и Данаил Кирилов, защото - ясно защо. Тия двамата се биха в гърдите колко прогресивно и демократично е решението им, както комисарите-болшевики не са агитирали за съветска власт. Цв. и Да. с плам и жар ни обясняваха, че няма нужда да се сменя и състава на ЦИК, въпреки изтичането на мандата, защото новите нямало да знаят какво да правят. Сякаш не е ясно, че и старите и новите цикаджии в повечето случаи правят каквото им наредят. Това беше онзи ден.

 

Премиерът Борисов бе по важни международни дела в чужбина. Дали там някой му каза какво се случва в Пингвиния в негово отсъствие или е научил по телефона – историята мълчи. Но като се върнал, събрал политбюро на партията, набил им канчетата и разпоредил въпросните текстове да се прегласуват. Така било правилно и понеже, нали, обаче, а именно… Ако сте си помислили, че Цв. се е притеснил, много сте се излъгали. Цв. няма проблем да се врътне на 180 градуса, колкото пъти се наложи. И започна да обяснява обратното на казаното преди три дни.

 

Цветанов е ясен. Дани Кирилов - Барниръбъла пък е точно това, което си мислите. ДПС, които подкрепиха ГЕРБ онзи ден са същите, които пазят в редиците си Пеевски като рохко 200-килограмово яйце. Пробутаха ни и обяснение, че Цв. се целунал с агите, защото заплашили, че ще напуснат залата и няма да има кворум. Направил го на ползу роду, щото нали, идва обесването на Апостола и трябва да се рапортува как се спазват заветите му.

 

Обяснения, обяснения, ама в трамвая един вика, че вече било ептен ясно, че ГЕРБ и ДПС пърдят в едни гащи.Добре, че депутатите от ГЕРБ не пътуват с градския транспорт на Фандъкова, че "Пирогов" щеше да се напълни като след поледица и циганска сватба...

 

Както и да е. Всичките 90 депутати на ГЕРБ показаха истинска храброст и достойнство - промениха си мнението и ще гласуват за връщане на старите такстове. Какви грижовници за народа! Затова не е чудно, че децата им страшно се гордеят с тях.

И пак в трамвая чух един друг да казва: Абе как не се намери поне един да се възпротиви, да каже, че това е позорно, да си вземе шапката и да иде да се не види. Прост човек, не ги разбира големите политики.Затова е в трамвая, а не в Мерцедес на НСО...

 

С Левски обаче работата е малко по-завързана. Ще отбелязваме годишнина от обесването, ще трябва същите депутати да рапортуват колко тачат заветите му и колко примерно ги изпълняват. Част от тях по списък ще трябва да се наредят като ламбени шишета край паметника, на стотина метра от Народното събрание.

 

Какво пък, ще му кажат право куме в очи, както той ни е учил: Апостоле, на теб ти е било лесно. Бил си сам, нямал си деца в Лондон, нито бизнес, даже любовница си нямал. Това са скъпи неща. Даваме всичко за народа, ама трябва и да се раним, нали? 

Така ще кажат и ще им олекне. А той, Апостола ще ги разбере, защото са открити и честни, истински слуги на народа.

 

Борис Петков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 9849 |18.11.2016 Къде са тези 69 депутати? . 18| 11380 |26.10.2015 Петима депутати са „шизо” . 21| 24913 |18.11.2011 По света: милионери и депутати режат доходи. У нас: яко стискат! . 13| 10567 |11.06.2009 Евродепутати - гейове и психари във филми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads