Реклама / Ads
8| 5048 |11.10.2013 НОВИНИ

Освободиха Златанов на третия опит

.
На третия опит днес депутатите успяха да освободят Филип Златанов като председател на комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. От гласувалите 171 народни избраници 170 бяха "за", а един - Антон Кутев от левицата - "против".
 

Гласуването на оставка на Златанов се провали на два пъти тази седмица, след като в сряда беше отложено, за да бъде изслушан Златанов, а в четвъртък, когато той не дойде, защото бил в провинцията, Христо Бисеров (ДПС) поиска лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов, които не присъстваха в залата, да дадат обяснение за инициалите Б.Б. И Ц.Ц. в тефтерчето на председателя на комисията за конфликт на интереси.

Казусът с неявяването на Златанов днес бе разплетен от писмо, изпратено от адвоката до председателя на НС Михаил Миков, в което се припомня, че срещу Филип Златанов има досъдебно производство, поради което всяко публично изявление на клиента му ще наруши конституционното му право на защита.

В дебатите днес участва и Бойко Борисов. "Предлагам докато не се наспи Станишев да отложим точката за освобождаването на Филип Златанов", предложи той от парламентарната трибуна. При процедура по-късно му бе обяснено, че лидерът на ПЕС и на БСП е в Брюксел в командировка.

„Аз предлагам, докато не дойде Станишев, да прекратим разглеждането, да може да се наспинка това момченце. Когато дойде Станишев, имам няколко въпроса – кой видя цялото тефтерче; вие като комисия видяхте ли цялото тефтерче? Представителят на МС в 50 случая е гласувал различно", коментира Борисов. „Б.Б. – всеки идиот може да си пише каквото си иска. Аз съм Бойко Борисов. Седем пъти съм ви побеждавал. А костинбродската печатница и тогава е работила", каза още той.

Изявлението на Борисов бе предизвикано от думите на левия депутат Красимир Янков, който заяви: „Както разпознахте Искра Фидосова, не е ли време да разкриете кои са Б.Б. и Ц.Ц? Питайте Златанов кои са. На вас той ще каже. Така ще покажете, че имате воля да покажете колко порочни бяха вашите методи за владеене на властта".

„Един единствен човек, една жена от ГЕРБ постъпи като мъж – Искра Фидосова – зад нейния широк гръб се крият мъжете в ГЕРБ – г-н Борисов и г-н Цветанов", каза от трибуната зам.-председателят на парламента Мая Манолова, която определи поведението на мъжете в ГЕР като поведение на "смешници". "Тефтерчето на Филип Златанов показа истината за управлението на ГЕРБ в цялата й красота – технология, по която се мачкаха хора, съсипваше се бизнес. Това тефтерче показа истината за ГЕРБ по бели гащи", определи още тя.

"В това тефтерче са само депутати от ГЕРБ, от президентството или мои приятели от Реформаторския блок", заяви по-късно в кулоарите Борисов. Това, според него, показвало, че са работили срещу него. „Няма от БСП и ДПС. Така че когато някой е правил тези работи, е работил и срещу мен", заяви Борисов.

„Кирил Добрев има да разказва, когато го хванаха с едни пари, откъде ги е взел тогава. Първо ще се разкаже за тези работа, тогава ще ни питат нас", възмути се Борисов. „Аз се казвам Бойко Борисов и вече 15 години хората знаят как се казвам", добави той. Попитан дали се разпознава в инициалите Б.Б., той каза: „Не, по никакъв начин, защото по никакъв не съм въздействал на тези хора".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 6155 |11.10.2013 Цветанов провокира: Инициали С.С. и Л.М. има в тефтерчето на Златанов . 24| 6152 |09.10.2013 Добрев: Златанов е докладвал на Фидосова 103 пъти . 5| 5579 |08.10.2013 Изслушват бивши членове на ГЕРБ за тефтерчето на Златанов . 15| 5562 |01.10.2013 Министър Златанова: Бюрокрацията е проблем номер 1

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads