Реклама / Ads
3| 5211 |22.09.2013 НОВИНИ

Отдавна няма здравен министър с цял изкаран мандат

.
д-р Стефан Константинов
Ексздравният министър призна, че има по-различно отношение за случая в Горна Оряховица. Аз работя в същата сфера, но никога не съм си позволявал такъв език, каза той.
 
От 1987 година до днес няма министър на здравеопазването, който да е изкарал мандата си, но здравеопазването засяга всички и трябва време, а не за един мандат да се драпа, каза по БТВ един от многобройните министри на здравеопазването в кабинета Борисов Стефан Константинов. Понастоящем той работел отново като гинеколог. Д-р Константинов се пошегува, че министърската му заплата не е била достатъчно голяма, за да не работи след министерстването си. 

Връщайки се назад, д-р Константинов каза, че си е давал ясна сметка, че е трети и си мислел, че е глупаво да бъде сменен, защото така реформи не се правят. Тази мисъл също ми осигури спокойствие, призна той и каза: С изумление чух после от Дянков, че съм бил уволнен. Дянков никога не ми е казвал, че не ставам, че трябва да си отида. Това е грозна история от страна на Дянков, защото той искаше да трупа точки. Той бе ресорен министър и се надявах, че като възпитан човек, учил в чужбина ще води добра политика. Той водеше рестриктивна политика, а в същото време съм виждал как за глупости се дават пари. Веднага се сещам как щракна с пръсти и даде 500 000 лева за русенската болница, която бе надвишила лимита си. Аз си подадох оставката, защото вече не можех да направя нищо. До този момент се стигна, защото разбрах, че Дянков е започнал да се обажда през главата. Говорил директно с хора от министерството на по-ниско ниво. После Дянков си получи заслуженото, защото той наистина бе уволнен, каза докторът.

Той добави, че няма нужда да дава съвети на настоящия здравен министър; д-р Андреева сигурно си дава ясна сметка какви са проблемите, но те останаха малко встрани, защото протестите изместиха горещата тема, каза Константинов. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6241 |20.09.2013 Манчев нямал и един незаконен лев . 20| 5840 |20.09.2013 Орешарски: Нямаме реформи, но ще ги направим . 25| 4860 |18.09.2013 БСП и ДПС: Вотът на недоверие няма да мине . 3| 4814 |17.09.2013 Социолог: Вотът на недоверие няма да доведе до нищо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads