Реклама / Ads
1| 3591 |06.04.2017 НОВИНИ

Отхвърлиха референдума за ”Младост”

.
Столичният общински съвет (СОС) няма да организира референдум за презастрояването в квартал ”Младост”. Общинските съветници приеха становището на Постоянната комисия по устройство на територията за незаконосъобразност на въпросите от референдума за презастрояването на район ”Младост”.
 
„За" предложението на комисията гласуваха 39 общински съветници, 10 гласуваха „против" а трима се въздържаха, с което предложението бе прието.

Така на практика бе отхвърлено предложението за провеждане на местен референдум в район „Младост" на инициативен комитет „За зелен Младост".

По време на дебатите по предложението ХСристияна Тодорова от инициативен комитет „За зелен Младост" се обърна към общинските съветници с думите: „Твърдите, че мислите за зелена София, а в определени моменти това не проличава изобщо".

Тя обясни, че общинските съветници трябва да се замислят за проблема със застрояването и за това, че в района се строи върху детски площадки и в малките междублокови пространства.

Председателят на комисията на устройство на територията Силвия Христова обясни, че въпросите, така зададени от инициативния комитет са незаконосъобразни.

„Така, както са формулирани въпросите, не могат да разрешат проблемите, които те искат да бъдат разрешени", коментира Христова, цитирана от "Фокус".

„Районният кмет Десислава Иванчева не е изпратила нито един анализ, не е посочила нито един конкретен проблем. Диалогът с нашата комисия не съществува. Нека Иванчева влезе в ролята на редовен кмет и наш колега", каза още Силвия Христова.

Още преди гласуването, по време на дебатите, председателят на групата на „БСП лява България", пък предрече, че референдумът ще бъде отхвърлен и и обвини ГЕРБ за това.

„В историята на Столична община в последните 10 години това ще е вторият референдум, който мнозинството от ГЕРБ ще отхвърли. Без значение пледирането, че са защитници на европейските практики и на демокрацията. А пък ние от БСП ретроградни, антиевропейски настроени и антидемократични", обяви Паргов.

По думите му въпросът за демокрацията е дали да се допусне хората да дадат визията си за това в каква среда искат да живеят.

„Ще припомня референдума, който заедно с колегите от ВМРО, инициирахме за „Софийска вода". Днес този въпрос не го коментираме, увеличението на газа е по-актуален от увеличението на цената на водата", обясни Калоян Паргов.

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7805 |06.04.2017 Кметът: В ”Младост” вилнеят 2-3 имотни мафии! Съд! . 0| 3670 |05.04.2017 Половин милион турци вече гласуваха за референдума . 0| 3615 |03.04.2017 Жители на кв. ”Младост” отново излязоха на протест . 1| 3852 |30.03.2017 ВАС отказа ново броене на бюлетините от референдума

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads