Реклама / Ads
5| 14086 |08.05.2013 НОВИНИ

Отиде си един хъш! Мястото на Чочо в театъра и киното остава празно (снимки)

.
Източник: Булфото
Стотици близки, колеги и почитатели се сбогуваха с актьора Петър Попйорданов – Чочо. Поклонението се състоя в Народния театър „Иван Вазов“, където Чочо изигра някои от незабравимите си театрални роли.
 

Мястото на Чочо Попйорданов в театъра и киното остава празно, той беше белязан с неповторимост, казаха колеги на актьора на поклонението днес в Народния театър "Иван Вазов".

Според Асен Шопов, който режисира последния спектакъл с участието на Петър Попйорданов - "Да се провреш под дъгата" от Георги Марков в Народния театър, едва ли ще има наследници на сцената на талантливия актьор - най-одухотворения, най-добрия по думите му.

"Всеки е уникален по свой начин, но той беше белязан с неповторимост - неслучайно носи името на друг Чочо - Апостол Карамитев", добави Шопов.

"Много го обичах! Великолепен артист, много чувствителен като човек - не е за такова време, не можа да издържи", каза от своя страна Стоянка Мутафова.

"Чочо е любов! Ако смисълът на съществуването е да обичаш и да бъдеш обичан, той го постигна", убедена е режисьорката Лили Абаджиева. "Вижте колко много хора го обичат", допълни тя с поглед към огромната опашка от колеги, приятели и почитатели, които чакаха да се простят с Петър Попйорданов."Надявам се всички, които днес са тук, да са дошли като на негов спектакъл и да го аплодират. Отиде си нелепо, а страшно искаше да живее. Обичаше живота и приятелите си, правеше бели като дете, но не на другите, а на себе си", каза актрисата Марта Вачкова.

"Отиде си един хъш!", заяви директорът на Народния театър Павел Васев.

Христо Мутафчиев и останалите актьори от “Хъшове” взривиха нагнетената обстановка като запяха “Бел Кон”. На финала шефът на Съюза на артистите хвърли патерицата и дълго аплодира Македонски.

“Всеки от нас има своя звезда, що гори дорде е жив. Кога свети ярко, човек има живот, кога гасне – судбина”, с пълно гърло пееха Валери Йорданов, Валентин Ганев, Валентин Танев, Христо Мутафчиев, Пламен Пеев, Деян Ангелов, Дарин Ангелов, Димитър Рачков, Владимир Карамазов.

Бащата на Чочо – Иван Попйорданов едва остана на крака от вълнение, а Хилда Казасян и Даниела откровено ридаеха.

Актьорът почина навръх Великден при нелеп инцидент едва на 48 години. Лекарите се бориха за живота му повече от 15 часа. Чочо Попйорданов е паднал от високо при Боянските гробища, в следствие на което е получил фатална тежка черепно-мозъчна травма.



















Снимки: Булфото
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4845 |07.05.2013 Цветанов: Европарите са единствените реални пари за решаване на важни проблеми . 6| 5014 |07.05.2013 Лидер: Икономическият растеж е единствената гаранция за просперитета на българите . 31| 4972 |06.05.2013 Станишев: БСП е единствената партия, която ще гарантира промяна . 25| 5544 |03.05.2013 Петър Чобанов: Единствено по силите на БСП е да върне България на хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads