Реклама / Ads
7| 5623 |30.04.2018 НОВИНИ

Отказаха да регистрират съюза на проф. Божидар Димитров

.
Агенцията по вписванията отказа регистрация на Българския надпартиен съюз ”Кан Кубрат“, каза пред „Фокус“ председателят му - историкът Божидар Димитров.
 
„Това не беше искане за регистрация на партия, а на най-обикновена неправителствена организация, независимо от това, че тя ще се занимава с решаване и на политически проблеми“, уточни Димитров. Той разказа какви точно са били мотивите на Агенцията по вписванията, за да постанови отказа.

„Основната ни цел беше да сменим формата на управление на България от парламентарна на президентска република, смятайки нея за по-добра по ред показатели. Такава форма съществува в други демократични страни като САЩ, Русия, Франция, Турция и т.н. Най-неочаквано получихме отказ. Аргументите за това са от няколко изречения, за които, честна дума, се чудех дали да се смея или да плача. Аргументите са, че ние желаем да променим конституционния ред в България, а това е незаконно и, едва ли не, ще извършим държавен преврат или държавна измяна“, подчерта историкът.

Според него мотивите за отказаната регистрация са други. „Очевидно сме уплашили част от сегашния политически елит, който знае, че няма да има място в това, което сме предвидили като втора точка – съставени от президента „професорски правителства“. В тях ще влизат хора, които са супер специалисти в конкретна област, но и мениджъри. Както направи Цар Борис III между 1935 г. и 1943 г. и България отбеляза рязък скок в своето развитие. Необразованите хора ще бъдат вън от политическия елит на България и за това очевидно са се активизирали и постарали на първо четене да ликвидират този опит да се промени формата на управление на България и компетентни хора да управляват“, аргументира се Димитров.

Решението за отказ от регистрация ще бъде обжалвано в 7-дневен срок пред Софийския градски съд.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4506 |19.04.2018 EП приема резолюция в защита на журналистите в съюза . 1| 4585 |18.04.2018 САЩ се отказаха от нови санкции срещу Русия . 9| 13096 |27.03.2018 Велизар Енчев: Провал във Варна - Ердоган прегази Борисов и Евросъюза . 0| 4390 |15.02.2018 Все по-малко се регистрират за безработни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads