Реклама / Ads
6| 5750 |20.10.2010 НОВИНИ

Откриха весело село и край язовир Искър

.
Незаконни имоти има не само в митничарското селище до язовир „Ивайловград“, а и в заливната зона на язовир „Искър“, която е в рамките на Столичната община и е изключителна държавна собственост.
 

Къщите са непосредствено до водата. До тях са паркирани катери, скутери и лодки, съобщи БНТ. От район „Панчарево“ заявиха, че имотите в нарушение там се броят на пръсти, но признаха, че има такива. По техни данни, най-драстичен е случаят с незаконен парцел, на който пише, че е собственост на руското посолство. За него няма никакви документи, категорични са от общината в Панчарево.

От руското посолство отговориха, че за този, както и за други имоти, се водят преговори. Ограда загражда големия парцел с гора и няколко постройки.

„Нямаме грешка, наистина е на Руското посолство. Този имот е без никакви документи, подарен е навремето от Георги Димитров на братския Съветски съюз и до ден днешен Руското посолство няма документ за тези 11 декара и 700 квадратни метра, макар че има собственици, които имат в тези декари свои имоти, които претендират да си ги върнат“, коментира инж. Христо Христов – директор на „Специализирана администрация – район „Панчарево“. Парцелът е в непосредствена близост до водата на язовира. До табелата с руския герб някой е написал, че това никога не е било.

„По настоящем въпросът за право на собственост върху гореспоменатия парцел е предмет на подробно изучаване и обсъждане на руско-българската група за недвижими имоти в рамките на междуправителствената комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество“, коментира Мария Смирнова, пресаташе на дипломатическата мисия.

По неофициална информация на телевизията има причина статутът на този, както и на други „руски“ имоти на българска територия да не е уреден. Неуреден е и статутът на български имоти в Русия. Говори се, че това е така, защото навремето братските народи са си подарявали парцели без да ги регламентират с документи.

„Става дума за статута – дали това е дипломатически имот. Документите за собственост не могат да бъдат изяснени по удовлетворяващ за нас начин, докато нашите имоти там не придобият статут на дипломатически имот“, каза говорителката на Външно министерство Весела Чернева.

Не е ясно дали узаконяването на този парцел може да се окаже обвързано с узаконяване на български имоти в Москва.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5444 |03.09.2010 Крадци откриха труп на жена, изчезнала преди година . 1| 6569 |28.07.2010 Откриха 16-годишна проститутка в бърлога на наркодилъри . 0| 5649 |18.07.2010 Внимание - язовири вземат жертви! . 0| 5702 |24.06.2010 Откриха мъртъв българин в гръцки затвор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads