Реклама / Ads
21| 6273 |02.02.2011 НОВИНИ

Откриват Южна дъга по-рано заради мол

.
Росен Плевнелиев
През юни ще бъде направена първа копка на най-големия мол в страната в района на Южната дъга на Околовръстен път на София.
 

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, който заедно с кмета на столицата Йорданка Фандъкова инспектира строителството от пътния възел „Симеоново“ до пътния възел „Младост“.

Площта на мола ще бъде 180 000 кв.м, а стойността му ще е над 100 млн. лв. Инвеститорите са голяма шведска компания с верига хипермаркети за строителство и обзажеждане в целия свят и са имали среща с премиера Бойко Борисов. Те са заявили, че молът ще бъде изграден до магазина им.

„До 15 септември поради искане  компанията за откриването на магазина им, ще са готови южното локално платно и кръгово движение между пътния възел "Симеоново" и сегашното "Бистришко шосе", съобщи още Плевнелиев.

На сегашния път към лифта "Симеоново" ще се изгради новият пътен възел с кръгово движение, от който ще има нова пътна връзка към бул. "Кл. Охридски" и ул. "Бистришко шосе".

"В момента в пиковите часове от бул. „България” до квартал „Младост” по Околовръстния път на София се пътува между половин и един час и само след по-малко от година и половина ще се стига за 7-8 минути", отбеляза от своя страна Йорданка Фандъкова. Тя посочи, че по време на строителството са се натъкнали и на някои проблеми.

Установени били водопроводи, които не са отбелязани в кадастралния план
.Един от основните проблеми при строителството на участъка е възникнал при строителните работи в района след кръстовището на Околовръстния път и "Бистришко шосе", където ако са били продължени изкопните работи, е съществувала опасност от пропадането на терен на автокъща. При строителството на първия етап от общо шестте, на които е разделена рехабилитацията и реконструкцията на пътя, се предвижда да се изградят общо 440 м мостови съоръжения.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5347 |02.02.2011 Френски бизнесмен отива на съд заради наша проститутка . 5| 5206 |01.02.2011 ЕП ни проверява заради нарушения по НАТУРА 2000 . 38| 5377 |01.02.2011 Щабът на Трактора крие дама заради репресии . 99| 8402 |28.01.2011 Царят съди България в Страсбург заради "Кричим"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads