Реклама / Ads
6| 4049 |28.05.2015 НОВИНИ

Отлага се посещението на еврокомисар за откриването на лот 2 на АМ "Марица"

.
Бойко Борисов
Отлага се посещението на европейския комисар по регионалната политика Корина Крецу за откриването на лот 2 на АМ „Марица”. Това съобщават от Представителство на Европейската комисия.
 

Официалната причина е  проблем с въздушния трафик в Белгия. В писмо до министър-председателя Бойко Борисов тя изпрати поздравите си до него и българското правителство за успешното завършване на Лот 2 от магистрала "Марица" и предложи посещението й да се осъществи в периода 15 – 17 юни.

 

Ето какво казва тя:

 

„Искрено съжалявам, че не мога да бъда с вас днес на официалното откриване на Лот 2 на магистрала "Марица". Както може би знаете, аз очаквах с нетърпение това посещение, за да видя с очите си възможностите и предизвикателствата пред кохезионната политика на място в България. Не само защото инвестициите от фондовете на ЕС са от огромно значение за развитието на България, но също и защото вашата страна постигна значителен напредък в приложението на тази политика и стана добър пример за другите държави в Европа в определени области.

 

За съжаление поради проблемите с въздушния трафик в небето на Белгия вчера всички полети от Брюксел бяха или отменени, или закъсняха твърде много, и осъществяването на тази дълго планирана визита стана невъзможно. И все пак, искам да ви поздравя още веднъж сърдечно за това и другите постижения на България по кохезионната политика. И същевременно да ви уверя, че България, вашето правителство и стотиците български специалисти, които се занимават с управлението на средствата от европейските фондове, могат истински да разчитат на моята и на службите, които ръководя, помощ, за да направим така, че хората на България наистина да почувстват ползите от тези важни инвестиции. Защото предизвикателствата, които предстоят, са още по-обещаващи и вълнуващи - новите програми за периода 2014 - 2020 г. предоставят реална възможност за укрепване на конкурентоспособността на страната и подобряване на качеството на живот на хората.

 

Затова приемете уверенията ми, че не съм отменила посещението си, само бях принудена да го отложа, и вече предложих да пренасрочим визитата ми за 15 - 17 юни, за да дойда в България за този толкова важен жив диалог и обмен на идеи, който за съжаление ни беше попречено да осъществим днес".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4344 |29.04.2015 Синдиците на КТБ отлагат плановете си за ТV 7 със седмица . 15| 4299 |10.03.2015 Станишев за посещението на Щайнмайер: Гласът на Германия е от ключово значение за влизането ни в Шенген . 18| 4563 |24.02.2015 Плевнелиев: Реформата във водния сектор не може да бъде отлагана повече . 11| 4840 |29.01.2015 Москов: Ако състояние търпи отлагане, ще чака

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads