Реклама / Ads
13| 6574 |19.07.2013 НОВИНИ

Отложиха делото срещу Гергана Червенкова

.
Гергана Червенкова Източник: Булфото
Делото за екстрадиция на Гергана Червенкова беше отложено. Следващото дело е насрочено за 25 юли от 9:30 часа.
 

Преди заседанието пред съда се събраха нейни близки и познати, които се обявиха против екстрадацията на Червенкова в САЩ, съобщи БНР. Там тя е обвинена за онлайн търговия с непозволени медикаменти.

На излизане от залата Гергана Червенкова каза, че продължава да се иска нейната екстрадиция от САЩ. Но американската страна не се е запознала с нейните доказателства. Тя вярва не само на своите адвокати, които са приели защитата й като своя кауза, но вярва и на българското правосъдие.

За първи път Гергана е усетила ангажимента на държавата с писмото на председателя на Народното събрание до правната комисия в парламента, но заради кратките срокове не знае дали може да й се помогне по този начин. Получила е и писмо от вицепрезидента Маргарита Попова, която като институция нищо не може да направи в този случай, но е проявила човешка съпричастност.

Близо 200 души бяха пред Съдебната палата в подкрепа на Гери Червенкова. Сред тях беше и актрисата Цветана Манева, която каза, че идва, защото е не само убедена в невинността на Гери, а защото съчувствието трябва да се изразява в действия. Още от времето, когато смърт застрашаваше българските медицински сестри в Либия, се чуваха гласове, че може би са виновни и трябваше хора от други държави да ги защитят и да се преборят те да се върнат в България.

Коя е тази държава, която допуска един невинен човек да бъде екстрадиран и да го очаква дълъг затвор. Това е вина не само към Гери, това е вина към всички нас и към децата ни. Знаят ли хората ако това се случи, как ще продължат да живеят, каза Манева пред БГНЕС.

Между хората, които идват, има и много млади жени, които са с тениски, а на тях е напечатан образът на Гери с нейните деца и са провесили на вратовете си, изписани върху картон думите: "Няма да дам Гери". Един млад мъж се провикна: "Нека това не бъде мълчалив протест и всички в един глас извикаха: Няма да дадем Гери".

Всички поздравиха Гери, защото днес дъщеричката й Нора става на 7 години и тази есен ще бъде ученичка, вече е записана. Приятелката й Силвия каза, че ако трябва всички ще легнат пред съда, а ако се наложи и на летището, за да не допуснат Гери да бъде екстрадирана. Това може да се случи на всеки един от нас, защото никой няма сигурност, че може да бъде обвинен несправедливо и държавата да го защити, каза тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6748 |19.07.2013 Гергана Червенкова: Държавата не може да ми помогне . 17| 6379 |16.07.2013 Владимир Писанчев: Делото "Галерия" е мит . 0| 5822 |15.07.2013 Фалстарт на делото срещу полицая убиец в Ловеч . 69| 5260 |10.07.2013 Прокуратурата поряза Цветанов за отвод на следователите по делото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads