Реклама / Ads
41| 6327 |22.04.2013 НОВИНИ

Отнеха лиценза за данъчен склад на "Лукойл"

.
С решение на директора на Агенция "Митници" от днес е отнет лицензът, издаден на лицензирания складодържател "Лукойл България" ЕООД, за управление на данъчен склад с адрес "Продуктопроводи" – продуктопровод от "Лукойл Нефтохим Бургас" АД до Пласментно-снабдителна база Илиенци със свързаните с него бази Карнобат, Стара Загора, Пловдив, Ветрен, Ихтиман и Илиен
 

Решението е на база извършените проверки за съответствие на средствата за измерване и контрол в данъчния склад на изискванията на Наредба № 3. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

На 31 март 2013 г. изтече срокът, в който "Лукойл България" ЕООД трябваше да приведе дейността си в съответствие с изискванията на Наредба № 3. До тази дата трябваше да бъдат монтирани средствата за измерване и контрол на местата за въвеждане и извеждане на енергийни продукти в и от нефтопровода към или от прилежащите му складови бази, част от данъчния склад.

Преди седмица Агенцията уведоми дружеството, че поставените уреди не предават данни към информационната система на Митниците и че е установено несъответствие между данните в регистъра и складовата наличност. Преди това, проверка на Митница Столична на място установи, че в една от базите на "Лукойл България" ЕООД няма монтирани средства за измерване и контрол, а в друга те не са свързани. Във връзка с това от 9 до 12 април 2013 г. митнически служители извършиха проверка в данъчния склад, при която установиха, че в две от базите монтираните сензори не функционират, като в едната откриха и тръбни отклонения, даващи възможност за заобикаляне на сензорите.

В други две база уредите функционират без да предават данни към информационната система на Агенция "Митници" и също са открити тръбни отклонения. Повторна проверка на 18 и 19 април в една от базите отново установи, че поставените уреди не отговарят на изискванията на Наредбата. Отново са открити и тръбни отклонения, даващи възможност за заобикаляне на измервателните уреди.

Във връзка с това Агенция „Митници” констатира, че лицензът, издаден на лицензирания сладодържател "Лукойл България" ЕООД, за управление на данъчен склад с адрес "Продуктопроводи" – продуктопровод от "Лукойл Нефтохим Бургас" АД до Пласментно-снабдителна база Илиенци със свързаните с него бази Карнобат, Стара Загора, Пловдив, Ветрен, Ихтиман и Илиенци следва да бъде отнет.

Решението е връчено на "Лукойл България" ЕООД и съгласно ЗАДС подлежи на предварително изпълнение. Решението може да бъде обжалвано пред съда.

На 19 април 2013 г. Агенция "Митници" уведоми "Лукойл Нефтохим Бургас" АД, че Актът за съответствие с изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове на данъчен склад Нефтопристанище Росенец е издаден на 11 април без да се известни констатираните по-късно обстоятелства. От Агенция "Митници" припомниха на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД, че срокът за привеждане в съответствие с изискванията на Наредба № 3 на данъчен склад Нефтопристанище Росенец е 1 юни 2013 г. и информираха за случая президента на ОАО "Лукойл" Вагит Алекперов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 6828 |22.02.2013 Докладал от ЧЕЗ: Не разбираме защо ни искате лиценза . 13| 5920 |19.02.2013 Отнемат лиценза на ЧЕЗ? . 10| 9317 |23.01.2013 Албания изгони ЧЕЗ, взе ù лиценза . 4| 5364 |11.01.2013 "Булсатком" взе лиценза за GSM оператор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads