Реклама / Ads
29| 5151 |19.03.2012 НОВИНИ

Отнемането на концесията на ГОРУБСО-Мадан било незаконно

.
Организаторът на протеста имал заработени две надници, а оглавявалпротеста. Изходът бил да се влезе в договорка с финансова институция. Но при този твърд отпор от страна на работниците не било ясно коя банка ще даде пари.
 

Стартиралата процедура за отнемане на концесията на ГОРУБСО-Мадан е незаконна. Държавата трябва да направи предизвестие в двумесечен, а не в 30-дневен срок, иначе това може да се нарече национализация, обяви по ТВ 7 Валентин Захариев, концесионер на рудника. По думите му за 2011 г. загубата на дружеството е 14 млн. лв, а направените инвестиции от 2006 г. -  12 млн. лв.

„Мениджмънтът беше сменен през януари, защото видяхме, че положението отива на зле. След това нещата започнаха да се стабилизират. Точно когато мислехме, че нещата ще се наредят, започна протестът“, добави Валентин Захариев. Като причина за бавене на заплатите Захариев посочи, че през 2011 г. е нямало нито един изпълнен план, а през последните три месеца той е изпълняван на 50%. Нормално е при това състояние да се получи ликвидна криза. На два пъти се направи опит за кражба на акциите на "ГОРУБСО-Мадан" – от външни хора.

Организаторът на протеста има заработени две надници, а оглавява протеста, каза Захариев. Днес за 13-ти пореден ден работещите в "ГОРУБСО-Мадан" протестират.

Изходът е да се влезе в договорка с финансова институция. Но при този твърд отпор от страна на работниците не знам коя банка ще ни даде пари, коментира Захариев.

Мехмед Бодуров, синдикален лидер в предприятието, каза на живо от Мадан, че никой от работниците не иска да работи за Валентин Захариев, тъй като той не изпълнява концесионния договор. Ще сезираме всички институции, каза още синдикалистът.  Друг работник заяви, че когато бъдат изплатени заплатите, ще влязат в рудниците, но при друг работодател. Не знам как ще стане това, контрира Валентин Захариев. По думите му ако до 10 дни не се намери финансиране, предприятието ще влезе в процедура по несъстоятелност, което е краен вариант.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5919 |09.03.2012 Отнемат концесията на Горубсо-Мадан? . 8| 6951 |03.04.2011 ВМРО към Софийска вода: Покажете концесията! . 3| 4714 |02.12.2009 Спират концесията на Иракли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads