Реклама / Ads
3| 4763 |14.09.2015 НОВИНИ

Отнемат 15 точки на ЦСКА, засилват клуба към "А" окръжна

.
Ще стане ли великият клуб само история!?
Българският футболен съюз е задължен да изпълни нареждането на ФИФА за отнемане на 15 точки от актива на ЦСКА. Предписанието идва от Дисциплинарната комисия към световната централа и е в резултат на множеството дългове на "червените" към различни кредитори.
 
Пред ФИФА има образувани двуцифрен брой дела. Първото е между ЦСКА и агент Хоаким Уриарте. Делото е приключило, има решение, ЦСКА трябва да се издължи на Уриарте. Ако в определени срокове задължението не бъде погасено и кредиторът подаде нова жалба, следва автоматична клауза за отнемане на точки. Точките ги отнема ФИФА. БФС единствено е длъжен да изпрати доказателства във ФИФА, че това решение е изпълнено. Имаме такъв опит с Локомотив Мездра. Изпраща се класиране преди и след отнемане на точките.

Решението на ФИФА за делото с Уриарте е отнемане на 3 точки.

Второто дело е с Лоик Бен Саит - задействана е автоматична клауза за отнемане на 6 точки.

Третото село е с мениджър Сокена Ба Бенжелун - задействана е клауза за отнемане на 6 точки.

Получава се, че в рамките на следващите десетина дни трябва да изпратим доказателства за отнемане на общо 15 точки.

"В следващите 10 дни трябва да представим доказателства пред ФИФА за изпълнение на решението. Касае се за три дела, загубени от ЦСКА. Задълженията са в размер на около 150 000 евро, но има и други. Броят на заведените дела срещу клуба е двуцифрен. Задълженията са на ЦСКА, отнемането на точки се извършва от ФИФА, а БФС трябва да изпрати доказателствата за отнемането на точките. Следващата санкция е изпращане в по-долна дивизия. Дори това да стане обаче дълговете на ЦСКА остават", заяви изпълнителният директор на БФС Борислав Попов.

"Изчакваме становището на ФИФА, за да се прецени как ще де действа за в бъдеще. Очакваме в близките дни становището, смятам, че писмото ще пристигне до края на седмицата, дори и по-бързо. Има един член 107, според който клуб, обявен в несъстоятелност, процедурите могат да бъдат спрени. Но това го няма в съдебната практика. Има един пример от последните години. Сан Лоренсо и Сампдория правят сделка за футболист. Сан Лоренсо го купува, но след това фалира и не изплаща трансфера. Сампдория се обръща към ФИФА, която с официално писмо казва, че не се занимава с клубове, които са обявили несъстоятелност. Случаят стига до КАС, той има по-специално отношение. Постановява, че всички тези пари трябва да бъдат платени. Какво точно ще отговори ФИФА за ЦСКА - не мога да кажа", обясни Павел Колев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7662 |07.08.2015 Красимир Стойчев: Енергетиката ни е като ЦСКА, да се закрият НЕК и БЕХ . 0| 4365 |19.07.2015 Плевнелиев: Кризите и горещите точки достигнаха рекордни нива . 0| 4625 |11.07.2015 Социалните отказали да отнемат бебе от майка-убийца . 12| 4437 |01.05.2015 Миков: Правата, ако не се отстояват, се отнемат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads