Реклама / Ads
65| 6122 |23.11.2012 НОВИНИ

Отношението към П. Стоянов брои депутатите на СДС

.
П. Стоянов размишлява 3 дни за КС
Б. Марков посочи, че няма конфуз, но има лакмус за принадлежност към СДС. П. Стоянов бил най-известната у нас и в чужбина личност на СДС. Депутатите от СДС взели решение против внасянето на каквато и да е кандидатура за конституционен съдия, съобщи пък депутатът от СДС Ваньо Шарков.
 

По отношението към кандидатурата на Петър Стоянов ще се види кои депутати са на СДС. Едва ли има публично съмнение, че кандидатурата на Петър Стоянов е на СДС и ако си говорим безкрайно откровено, това е най-известната, най-популярната и в Европа, и в чужбина, и у нас личност, която изобщо сините са имали, заяви по ТВ 7 Борис Марков от СДС.

Слух за изключване на депутатите от СДС, които не искат да номинират кандидат за член на Конституционния съд, посочен от ръководството на партията, обиколи кулоарите на парламента.

От ръководството на партията отричат за това, но са свикали Национален съвет в понеделник, на който да се обсъди номинацията за конституционен съдия след отговора на Петър Стоянов.



По казуса за това, че депутатите от СДС Димо Гяуров, Йордан Бакалов, Мартин Димитров се разграничиха от кандидатурата на Петър Стоянов, Марков не смята, че това е конфуз. По-скоро това било катализатор и лакмус. Тази кандидатура определя, с отношението към нея, кой е седесар. 
Аз не подкрепям вашата твърда убеденост, че група депутати като юмрук са се изправили срещу ръководството на СДС и кандидатурата на Петър Стоянов, добави още Марков.

Депутатите от СДС са взели решение против внасянето на каквато и да е кандидатура за конституционен съдия, съобщи пък депутатът от СДС Ваньо Шарков.

За нас този срам е на ГЕРБ, те направиха сглобката с другите партии, и сега искат някой друг да им измие срама. СДС не е изтривалка на други партии, каза Шарков. 
В понеделник ще има извънредно заседание на НС на СДС. Заради трохи от трапезата на ГЕРБ, в момента са си заврели главите под масата, продължи Шарков. 

Емил Кабаиванов никого не може да направи герой, той себе си не може да направи герой. Минаха граници, които не бяха минавани дори от политическите ни опоненти в рамките на тези 23 години. Аз няма какво да работя с тези хора, отсече той.

Аз смятам, че такава демократична партия като нашата и демократично ръководство никога не би прибягнало до такива стъпки. Не вярвам и не мога да допусна, че такива убедени демократи биха постъпили по този начин, така че проблем няма, но е факт, че е имало Национален изпълнителен съвет, на който ние не сме били поканени, което за мен лично е причина да не участвам в понеделник, тъй като трябва да има и правила, обяви пред журналисти бившия председател на СДС Мартин Димитров. Като не те канят при насочването на едно събитие, не го посещаваш. Един демократ никога не изключва някой, който е на различно мнение. Ние сме най-демократичната партия. Ценим различното мнение, така че съм абсолютно убеден и вярвам в колегите, че дори през ума не им минава подобно решение, каза Мартин Димитров.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 6921 |22.11.2012 Емил Стоянов шеф на БНТ? . 6| 5127 |22.11.2012 М. Димитров: Ако Петър Стоянов откаже, ще е умно . 61| 6604 |21.11.2012 Е. Сугарев: П. Стоянов е номинация на ГЕРБ . 103| 6254 |20.11.2012 СДС номинира Петър Стоянов за КС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads