Реклама / Ads
1| 3852 |22.06.2019 НОВИНИ

Мъж и жена загинаха край Хасково, 12 жертви за 4 дни отчитат от КАТ

.
Две тежки катастрофи с двама загинали и трима ранени станаха за една нощ в Хасково, съобщиха от БТВ.
 

Мъж и жена загинаха при пътен инцидент на пътя Хасково – Димитровград снощи малко след 23 ч . Колата, с четирима пътници, се удря в движещ се пред нея камион. В следствие на удара на място загиват шофьорът и една от пътничките.

Причините за катастрофата са несъобразена скорост и неспазване на дистанция. Автомобила е бил с десен волан, уточняват от пътна полицията.

При друга катастрофа станала на пътя Хасково – Кърджали, преди входа на Хасково, кола се врязва в стадо биволи. Инцидентът е станал около 4 ч. тази сутрин. В следствие на удара 20- годишният шофьор на колата е тежко ранен. Откаран е в болница с опасност за живота. Други двама пътници също са ранени. Причините за катастрофата са комплексни – висока скорост и животни на пътя, съобщиха от Пътната полиция.

 

12 души са загинали, а 89 са ранени при 75 тежки катастрофи от началото на полицейската операция на 18 юни. Това заяви главният инспектор в „Пътна полиция“ Калоян Драганов на брифинг.  "Пътна полиция" стартира специализирана операция в цялата страна.

 

“На територията на цялата страна продължава полицейската операция. До вчера резултатите от нея показват над 20 хил. нарушения от водачи на моторни превозни средства. Повече от 10 хил. са за превишаване на скоростта. Имаме над 2 500 акта за установени административни нарушения, а останалите са глоби, наложени с фиш на водача на място“, уточни той.

 

"Най-честата причина за катастрофите е превишена скорост", разкри инспекторът.

„Апелираме водачите да се съобразяват с обстановката, да карат внимателно. Да бъдат толерантни към останалите участници в движението, особено към пешеходци, велосипедисти и мотоциклетисти“, завърши Калоян Драганов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4181 |21.06.2019 Аварирал ТИР затвори движението на Е-79 край село Ружинци . 0| 4058 |21.06.2019 18-годишен изчезна в микроязовир край с. Габровница . 3| 5093 |21.06.2019 Ананиев: НЗОК и ИСУЛ нямат вина за фаталния край на Мими . 1| 3820 |20.06.2019 Турция праща втори кораб за газ край Кипър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads