Реклама / Ads
0| 5233 |15.08.2013 НОВИНИ

Отпускат помощи за пострадалите при взрива в Езерово

.
Кметът на Варна Иван Портних посети пострадалите при взрива на цистерната и последвалия пожар във Военноморската болница в града. Той съобщи по-късно, че двама от 7-те пострадали пожарникари са с около 20% изгаряния. Те ще претърпят сериозни операции.
 

Варненският кмет призова всички, които имат възможност, да дарят кръв, предаде БНР. Останалите пострадали при инцидента са в добро състояние, но за тях ще продължат да се грижат в болницата. Най-тежко е състоянието на мъж, който е участвал в прехвърлянето на газ от автоцистерната. Той е с 90% изгаряния и с опасност за живота. С 25% изгаряния е управителят на фирмата „Газтрейд” Пламен Стоянов, който е бил застигнат от взривната вълна при втория взрив на цистерната.

Варненският кмет каза още, че Общината ще отпусне средства на пожарникарите и останалите пострадали при вчерашния инцидент. Сумата се уточнява. В село Езерово е започнал оглед, за да се установи има ли пострадали къщи и какви са щетите.

Остава прекъснато движението и на всички влакове в участъка между гарите Езерово и Тополите от съображения за сигурност по нареждане на следствените органи. По тази причина всички влакове, които пътуват в посока Варна, се движат до гара Повеляново. Влаковете, които по разписания трябва да заминават от Варна, започват своето пътуване от гара Повеляново.

В момента на прекъсване на влаковото движение националният железопътен превозвач създаде извънредна организация за транспортното обслужване на всички пътници, като в участъка между Повеляново и Варна за клиентите на „Холдинг БДЖ” ЕАД е осигурен превоз с автобуси, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

До възстановяване на движението на влаковете в гара Варна престоява международния бърз влак № 1180 от Варна за Москва. Във влака има 130 чуждестранни пътници, за които ръководството на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще осигури храна и вода.

В момента допълнително е прекъснато движението и в участъка между гарите Синдел и Повеляново, поради което един бърз влак престоява в гара Юнак, а един бърз и два пътнически влака изчакват в гара Повеляново. Пътниците от бързия влак, който престоява в гара Юнак, ще бъдат превозени с автобуси до Варна.

До възстановяване на движението на влаковете ще продължи организацията за превоз на пътниците с автобуси. За обстоятелствата около пускането на движението на влаковете, ще бъде публикувана информация на всеки два часа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5160 |14.08.2013 Отсъстващите губят детските помощи . 6| 7125 |11.07.2013 Почина една от пострадалите при тежката катастрофа на Цариградско . 7| 4981 |19.06.2013 Увеличават помощите за първолаци със 100 лева . 9| 4876 |06.06.2013 Цв. Йовчев обеща да се търсят резерви за пострадалите от земетресението перничани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads