Реклама / Ads
9| 5294 |04.09.2019 НОВИНИ

Борисов дава на Фандъкова 114 млн. лева за Околовръстното от „Младост” до „Тракия”

.
Източник: БГНЕС
В продължение на четири години ще са необходими общо до 144 598 366 лева, които ще бъдат осигурени от държавния бюджет и от приходите от тол таксуване за изграждането на 6,08 км от Софийския околовръстен път.
 

Това е участъкът от пътен възел "Цариградско шосе" до пътен възел "Младост". Средствата ще се усвояват на база фактически извършени разходи, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

 

Първите реално отпуснати пари за дейности, свързани с изпълнението на проекта, са в размер до 13 919 367 лева. Те се предоставят по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2019 г.

 

В резултат на инвестицията отсечката между п.в. "Младост" и изхода за АМ "Тракия" ще бъде с по 3 ленти за движение в посока, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари към тях.

 

Пресичането с по-големите пътни артерии ще става чрез пътните възли "Стар Лозенски път", "Патриарх Герман", "Самоковско шосе" и "Младост" (ул. 406). Ще бъдат изградени три пешеходни надлеза и мостови съоръжения на реките Искър и Кална. Предвидена е и реконструкция на водопроводи, канализация и газоразпределителна мрежа, както и изместване на елелектрически съоръжения, телекомуникации и др.

 

В резултат на изграждането на участъка от Софийския околовръстен път от пътен възел "Цариградско шосе" до пътен възел "Младост" транзитният трафик ще бъде изведен от столицата и ще подобри движението на транспортните потоци по Трансевропейския транспортен коридор V. Участъкът е от голямо значение, тъй като осъществява връзка между магистралите "Струма" и "Тракия" и провежда транзитния трафик от магистрала "Калотина - София" към морските райони и границите с Турция и Гърция.

 

Чрез изграждането на Южната дъга на град София ще се подобри безопасността на пътуващите. Ще се намали разходът на гориво, което от своя страна ще доведе до намаляване на емисиите на парникови газове, на количеството на отделените фини прахови частици и на нивото на шума. Ще бъде достигната оптимална скорост на движение и ще се осигури комфорт при пътуването, посочват от Министерския съвет.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4469 |04.09.2019 Създава се Национален съвет по миграция, граници, убежище и интеграция . 15| 5882 |04.09.2019 Борисов за словото на Радев: Наговори маса глупости . 1| 4286 |04.09.2019 Дават пари за стопаните на прасета в Кресна и Долна Градешница . 2| 5021 |04.09.2019 Корнелия Нинова: Борисов е тревожен, черна и подла кампания се води срещу Мая

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads