Реклама / Ads
45| 7818 |03.09.2020 НОВИНИ

Отровното трио: Арестуваните са над 200, 90 са в болница с тежки поражения. Кой допусна провокаторите? /видео/

.
Арестуваните са над 200, а 90 били в болницата с тежки поражения, макар по-рано от полицията да съобщиха за малко над 120 задържани.Кой е допуснал младежите провокатори на протеста вчера? Този въпрос зададоха през медиите представителите на отровното трио преди минути. Пред Министерски съвет проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян дадоха кратък брифинг.
 

"Тук на тази улица бе арестуван човек от някакви цивилни гардове, което е недопустимо. След това се наложи да дойде полиция и след протест на гражданите, той беше освободен. Кои са тези цивилни лица, на които държавата е позволила да арестува", попита Минеков.


"Защо беше позволено на тези младежи да се притичват до складовете си за бомби? Кой привика тези младежи? Нарочно ли е това? Дали беше лично премиерът Борисов? Дали беше с помощта на главния прокурор Гешев, искам да знам. Но всичкото това беше престъпен акт, който не се е случвал в България. Откакто аз съм жив, такова нещо не се е случвало", каза той.


"Това не е демокрация. Това е диктатура, свирепа диктатура. И ние ще искаме обяснение за това, което се случи. Ще информираме Европейския съд за правата на човека за това, което се случва. Ще информираме всички посолства на европейските държави, включително Великобритания и САЩ, за да разкажем за този инцидент, който ни изкара от новмалните европейски държави и ни приравни с Централно азиатските диктатури", продължи Минеков. Той обясни, че щели да ги информират за всичко, което се случва, не само за снощния протест и ще настояват за тяхното мнение и позиция.


"Дълго време се повтаряше, че палатките на протестиращите възпрепятствали движението на гражданите, вижте сега подлеза зад нас заключен ли е", каза пък Арман Бабикян.

 

"Власт, която стои на ръба на щитовете и палките, не е нищо друго освен диктатура. Ние ще продължим и то с по-голяма сила, никой не бива да се съмнява в това", категоричен бе той.

 

 

 

 

 

 

”Когато имате съмнения за някоя новина да попитате дали това е факт или е измислица. Напоследък се появяват различни твърдения. За съжаление една от тези странни новини е, че искаме да спрем гражданското неподчинение. Напротив, ще го поощряваме”, каза проф. Велислав Минеков.

 

"Ще предложим на Вашето внимание нашия отговор на въпроса защо кабинетът на Бойко Борисов не подаде оставка. Имаме обоснованото съмнение, че се изчаква на всяка цена осъществяването на поредната, а може би последната кражба на стойност 1 млрд. от данъкоплатците", заявиха от триото.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 8156 |03.09.2020 Отровното трио: Няма да мръднем от площада, докато не освободим България . 31| 6769 |02.09.2020 45 души в болница след сблъсъците на протеста /обновена/ . 30| 8697 |01.09.2020 Отровното трио: Това е провокация. Лъжата няма да спаси Мафията . 29| 7671 |31.08.2020 ”Отровното трио”: Последният шанс за задържане във властта вече не съществува

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads