Реклама / Ads
2| 4682 |14.07.2014 НОВИНИ

Оцелелият машинист не се признава за виновен

.
Движение на влаковата композиция направо, а не отклонение в ляво или в дясно е посказвал семафорът в участъка край жп гара Калояновец, където дерайлира влакът София-Варна.Това твърди машинистът Христо Тиляшев, който е управлявал влака.
 

Досъдебно производство за причиняване на телесни повреди на повече от едно лице и смърт на едно лице, при управление на подвижен железопътен състав, е образувала Окръжната прокуратура в Стара Загора. На този етап разследването е срещу неизвестен извършител, уточни говорителят на прокуратурата Нейка Тенева.

Направена е аутопсия на загиналия машинист, проведен е и разговор с оцелелия му колега Христо Тиляшев. Тенева отказа да навлезе в подробности какво е разказал машинистът, защото следствените работи продължавали, но изрично уточни, че към момента към 42-годишния Христо Тиляшев не са повдигнати обвинения.

За да бъдат уточнени причините за инцидента, ще помогне и материал от видеокамери в района. Жената, с която машинистът живеел на съпружески начала, разказва, че семафорът в участъка е показвал движение на влаковата композиция направо, а не отклонение в ляво или в дясно, което означава, че скоростта не е било нужно да бъде променяна. Междувременно директорът на болницата в Стара Загора проф. Петрина Чакърова съобщи, че състоянието на пострадалите след инцидента остава стабилно.

Най-пострадал е помощник-машинистът, който е управлявал дерайлиралия влак. Той е със счупено ребро, но за щастие, без увреждане на белия дроб. Пострадали са и коленете му, поради което се налага оперативна намеса.по негово искане той ще бъде транспортиран в Университеткща болнтица в Пловдив.

Генералният дилектор на НКЖИ Милчо Ламбрев опроверга твърденията на машиниста Христо Тиляшев и потвърди, че инсталацията е работела нормално и по нея са са ореинтирали всички влакове от около два месеца и половина.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4915 |14.07.2014 Погребаха загиналия машинист . 10| 7297 |13.07.2014 Машинисти пред Фрог: Катастрофата е заради грешна информация в електрониката . 7| 5048 |13.07.2014 Дерайлиралият влак се е движил със 100 км/ч, управлявал е помощник-машинистът . 14| 5433 |19.03.2014 Светът не признава анексирането на Крим: Путин пренаписва границите на поствоенна Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads