Реклама / Ads
1| 6108 |11.06.2018 НОВИНИ

Оцелял след нападение на Радослав Колев: Той е жесток садист

.
Тихомир Каменов
Тихомир Каменов е единствената оцеляла жертва на избягалия от Централния софийски затвор Радослав Колев. В момента беглецът е на свобода и се издирва. Колев е осъден на 26 години затвор за убийство и опит за убийство.
 

 „Той е жесток садист”, така Тихомир описва жестокостите, които е преживял.

 

„Колев е смел, хладнокръвен, безпощаден и няма нещо, което да го трогне. Ако попадне някой на него и го застраши, може би ще е склонен да направи същото, каквото направи с мен и Румен”, сподели Каменов пред камерите на Нова.

 

През 2014 г., след скандал, Колев убива с особена жестокост компютърния специалист от НАП Румен Шопов. Разбива главата му с чук, души го, а накрая прерязва сънната му артерия с нож.

 

Следващата жертва трябвало да бъде Тихомир, който по това време бил съквартирант с Шопов.

 

„Когато се прибрах, всички врати бяха затворени, което не беше нормално. Тогава се появи Радослав от една от стаите. И каза да вляза и да седна, защото те са от 4-то районно и искат да ми зададат няколко въпроса за Румен. Аз ги помолих да се легитимират, те не го направиха и тогава Радослав скочи и започна да ми нанася ударите. По главата, по лицето и по тялото, първо с ръце, после с нож и чук. Имам една голяма дупка в главата, която ми е от чука -успя да ми счупи черепа. Имаше една огромна дупка, в която сложихме тениска, за да спре кръвта, докато дойде линейката. Всички белези са ми спомен от него”, добавя Тихомир.

 

След всичко преживяно, Тихомир събира сили и се изправя срещу Радослав в съда. Разпознава го, дава показания и Колев е осъден.

 

Тихомир не прощава, не забравя, но продължава напред. Успокоява се, когато Радослав влиза зад решетките, но спокойствието му трае едва две години.

„Няколко пъти не отивам на работа. Крия се, защото не знам какво може да ми се случи”, споделя Тихомир.

 

Докато Радослав е на свобода, оцелелият след нападението ще продължава да живее в страх - не само за себе си, но и за всеки, който ще пресече пътя на избягалия затворник.

 

"Защо той е чакал аз да се появя, аз дори не знаех, че те са се срещали и не знаех, че е там. Защо ме направи една невинна жертва, след като нищо не съм му направил. Благодарение на хората в блока, аз оцелях. Почи не можех да стигна до съда, психически и физически не можех да стигна. В съдебната зала той ми се извини, но как се прощава такова нещо", попита още жертвата.

 

"Чакам да дойде, за да се свърши, или аз ще надделея или той", каза още Тихомир.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4542 |11.06.2018 Макрон с критика към Тръмп след провала на „Г-7“ . 0| 4336 |11.06.2018 Стотина българи са блокирани в Берлин след отменен полет на „Райън еър” . 0| 4182 |11.06.2018 Излизат окончателните резултати от изследвания на кравата Пенка . 4| 7351 |10.06.2018 Денонощие след Фрог, спецпрокуратурата призна, че издирван за убийства от Интерпол се е предал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads