Реклама / Ads
23| 8651 |26.09.2008 НОВИНИ

Отстраниха директор от ДАНС заради подслушване на телефони

.
Петко Сертов е взел участие в заседание на ръководството на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред и е информирал депутатите за предприетите от ДАНС мерки, директорът на дирекция "Вътрешна сигурност" е освободен.
 

След изнесените от народния представител Татяна Дончева данни, че служители на ДАНС са поръчали разпечатки от мобилните телефони на депутати от Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, в ДАНС е започнала проверка по случая.

След проверката от длъжност е бил отстранен директор на дирекция "Вътрешна сигурност" в Агенцията. Председателят на ДАНС Петко Сертов е взел участие в заседание на ръководството на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред и е информирал депутатите за предприетите от Агенцията мерки.

Работата по случая продължава.

Искането на телефонни разпечатки на номера не представлява нарушение по смисъла на Закона за специалните разузнавателни средства. При направените проверки е установявана и принадлежност на телефонните номера.

Скандалът с подслушването на депутати започна вчера, след информация, че депутати от ръководството на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред  посетили МВР в сряда и научили, че служители на ДАНС са искали разпечатки на техни телефони. 

Разпечатката на телефонен разговор не е специално разузнавателно средство, казва по темата за Агенция “Фокус” Цвятко Цветков, бивш секретар на МВР. На въпрос за скандала с темата за подслушване на депутати, Цветков заяви, че скандалът в известна степен е оправдан, защото, ако със силите и възможностите на службите, дали е МВР, дали е ДАНС, се иска такава разпечатка, фактически – от името на службата на МВР, която се занимава с подслушването, значи към определено лице има интерес. И всичко това сега вероятно някой го е свързал с последните събития около сайтовете и всичко, свързано с тях”, казва Цветков.  

Frognews.bg 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5028 |26.09.2008 Подслушването на депутати - своеволие в ДАНС . 17| 4867 |24.09.2008 Депутатите си спретнаха 4 часа "прения" заради побоя над Стефанов . 19| 4709 |15.09.2008 Президентът торпилирал отношенията си с кмета заради премиера . 0| 4796 |12.09.2008 София в блокада заради конференция на НАТО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads